RSS 2.0

Alkohol gör frukt nyttigare

Nu visar nya undersökningar att frukt blir nyttigare tillsammans med alkohol. Men då bara i liten mängd.



Enligt BBC News så har studier vid Kaseart University i Thailand och US Department of Agriculture Research Service visat att alkohol hjälper kroppen att ta upp mer antioxidanter från frukt. Något de upptäckte när de sökte efter nya alternativ att hålla frukt fräsch under transport.

Fruktens antioxidanter förbättrades så att de bättre klarade av att motverka fria radikaler, något som tros vara den största anledningen till åldrande hy. 

- Medan den här studien visar att äta jordgubbar med alkohol ökar antioxidanternas kapacitet, så är det klara skadliga effekter på cellerna att konsumera alkohol, säger doktor Frankie Phillis från US Department of Agriculture Research Service.

Alltså är det bara ett konstaterande mer än ett råd, men nu kan du njuta lite extra av en härlig daquiri med jordgubbar i sommar.

HAHA! fan vad gött, då får man lite "mer" nytta av frukten i alkoholen, när man tex gör en god bål :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback