RSS 2.0

Undvik hårets stora fiender!

Ett slitet hår med trasiga strån ger inget fräscht intryck. Därför listar vi hårets största fiender som du bör undvika för att få ett välmående hår.



Använd värmeskydd vid styling

Locktänger, plattänger och hårfön sliter alla på håret. Se till att applicera en värmeskyddande produkt innan du använder stylar eller torkar håret. Det är fortfarande slitsamt för stråna, men det skyddar lite grann.

Att sova med utsläppt hår
När du sover gnuggas håret mot huvudkudden, något som kan göra håret väldigt slitet. För att skydda håret kan du fläta det eller rulla upp det i en knut, som du släpper ut när du stigit upp. Att sova med flätor brukar även ge håret extra volym.

När håret fastnar i kläderna

En av de största hårbovarna är friktionen mellan ditt hår och dina kläder, särskilt om du har långt hår. Stråna gnids mot tröjan, jackan och halsduken och fastnar gärna under handväskans axelband. Detta är i princip omöjligt att undvika, men försök att vara försiktig genom att till exempel hålla upp håret när du virar halsduken runt nacken eller lyfter upp väskan på axeln.

Att tvätta för ofta
Starka schampon sliter en hel del så försök att använda milda produkter och tvätta håret så sällan som möjligt. Två till tre gånger i veckan brukar vara lagom. Använd torrschampo mellan tvättarna.

Var snäll mot vått hår
Håret är som skörast när det är vått, så var försiktig och kamma gärna igenom det med en glestandad kam istället för att borsta det.

Att bleka håret hemma
Blonderingar kan förstöra håret ordentligt, så gör det helst hos frisören – inte hemma. Var även försiktig när du vistas i stark sol och använd hårvårdsprodukter med UV-skydd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback