RSS 2.0

Fräsch hy - Dagen efter festen!

Det är inte bara du som är trött och hängig efter att ha festat in på småtimmarna. Huden har också fått ta en del stryk. Dags för en räddningsaktion!



Sovit med makeup

Ha alltid tvättservetter bredvid sängen, men om skadan redan är skedd ska du satsa på en kraftfullare rengöring och peeling för att få bort precis allt. En oljebaserad rengöring är att föredra eftersom den är skonsam även mot torr hud (vilket den oftast är efter att du har druckit alkohol).

Rökt cigarretter

Ta en dusch för att få bort röklukten, gör en inpackning av håret (som brukar bli extra torrt och sprött av cigaretter). Massera in en parfymerad duschcrème över hela kroppen. När du torkat av dig och ska smörja in dig, lägg lite extra uppmärksamhet på munnen som kan drabbas av fula rökrynkor. Smörj gärna en antirynkcrème runt och på läpparna.

Sovit för lite
Svullnad och mörka ringar kommer som på beställning efter för få timmar av sömn. Börja med att plaska iskallt vatten i ansiktet för att få ner svullnaden. Dra en isbit över de värsta områdena (obehagligt men effektivt) och dutta sedan på en ögoncrème som hjälper både mot svullnad och mörka ringar. Ta inte för mycket, för då kan det bli motsatt effekt. Applicera sedan en ljusreflekterande concealer.

Är uttorkad
Förutom att dricka massor av vatten kan du lägga en fuktmask när du vaknar. Runt ögonen brukar det uppträda små torrhetsrynkor som går att få bort med en ögonmask och ögoncrème.

Ätit dåligt
Blodsockret brukar ligga på noll när du vaknar, och första bästa pizzeria är målet. Men för att se och känna dig fräschare är frukt att föredra. Ha ett glas med apelsinjuice bredvid sängen som du kan svepa så fort du öppnar ögonen. Ta en frukt och få i dig lite nyttiga fetter genom att ta några kapslar med jättenattljus-olja (det fuktar huden inifrån). Sedan kan du frossa i snabbmat, om du fortfarande vill.

Fem ”dåliga” saker som faktiskt är bra för din hud

1. Choklad
Mörk choklad (minst 70 procent) innehåller antioxidanter som förbättrar din hud och motverkar rynkor.

2. Fruktjuice
Juice innehåller socker men är en källa till vitaminer och antioxidanter. Drick måttliga mängder och byt ut läsken i drinken mot juice.

3. Olja
Fett löser fett. Rengöring som innehåller olja är effektiv men skonsam och kan hjälpa en oren hud till det bättre.

4. Svett
Så länge du använder bra makeup och hudvårdsprodukter som inte täpper till porerna är svett ett bra sätt att rengöra huden inifrån.

5. Pommes frites
Okej, kanske inte supernyttiga för huden, men om du äter dem sällan gör de faktiskt ingen skada. Och att avstå från allt gott gör dig inte gladare – och därför inte vackrare.

Jävligt bra tips och det lär väl vi behöver imorgon efter kvällens stora fest ;) Nelly.com har ju kickoff och det kommer nog bli den roligaste festen på vääldigt länge! Partyparty!


Kommentarer
Postat av: Caroline storstein

Jeg elsker bloggen deres:*

2010-03-26 @ 14:51:16
URL: http://www.carolinestorstein.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback