RSS 2.0

Sminkmissarna som gör dig äldre!



Det är några få år i livet som makeupen syftar till att höja åldersintrycket. För dig som vill uppfattas som yngre - eller i alla fall i rätt årskull - finns det bara en väg att gå när det gäller makeupen. SalongK.se guidar dig rätt mellan de smartaste tricken och de vanligaste fallgroparna.

Torr hud
En torr hud är inte någon idealist canvas att måla på. Torrhetslinjer är det som först utvecklas till rynkor och upplevs som mycket större när foundation och puder har applicerats på dem. Pannan och halsen är de vanligaste områden som dessa tidstecken uppträder på, mota dem i grind med rätt blandning av fukt, fett och näring.

Grunda alltid makeup-rutinen med en vårdande dagcreme och se över dina rengöringsprodukter så att de inte verkar för uttorkande. Börjar du närma dig 30 är det hög tid att investera i en nattcreme som gör skönhetssömnen mer effektiv.

För dig som brottas med bekymmersrynkor mellan ögonbrynen eller fördjupade skrattlinjer så finns det fillers att lägga i. Även här gäller det att ha en god fuktbalans i huden för att minimera intrycket av dem, dutta sedan i fillern och avsluta med sedvanlig makeup.

Rökning
Ledsen att behöva upprepa det bistra sanningen: men rökningen förstör inte bara hälsan, hela din uppenbarelse stinker fimp efter år av blossande. Förstorade porer, grådaskig hudton och missfärgade tänder drar inte av år från åldersintrycket - det adderar snarare fem-sex år. Det är inte lätt att sminka över hälsotillståndet, fimpa för gott istället!

Fylligare läppar
Läpparnas storlek tenderar att krympa något med åren, och tunna läppar gör att vi ser äldre ut. Har du problem med rynkor kring munnen kan läppstiftet börja "läcka" ut kring munnen, något som inte syns lika bra med ett mer neutralt färgat stift. Det finns också produkter att applicera kring munnen som gör att läppstiftet inte rymmer. Att lägga ett ljusare stift, med en markerad ljuspunkt mitt på läppen och avsluta med gloss ger ett mycket fylligare och yngre intryck.

Rätt produkter

Förutom vårdande dag- och nattcreme kan också en ögoncreme vara bra att investera i. En ljusreflekterande concealer kan göra underverk för åldersintrycket. Sminka bort mörka partier kring ögonen och trolla bort blemmor och rynkor med någon av marknadens alla magic pens.

Ett matt rouge är också ett klokt köp, undvik generellt produkter med för mycket glitter och skimmer - det framhäver både rynkor och ojämmnheter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback