RSS 2.0

10 myter om sex

Det finns många myter om sex. salongK listar tio av de mest utbredda myterna, vilka av dem du gått på?!



1.
Män har mer lust än kvinnor. Falskt. Det finns inga sådana skillnader, däremot påverkas kvinnans lust av var hon befinner sig i sin menstruationscykel. Både män och kvinnor lust påverkas av yttre förhållanden som stress, mat, sömn och mediciner.

2. När man legat med många kan man tillfredsställa vem som helst. Falskt. En erfaren kvinna vet mer om vilka knappar hon ska trycka på men sex handlar inte bara om teknik. Du kan alltså ha lika bra sex med en oerfaren person som du kan ha uselt sex med en erfaren.

3. Lyckliga par har sex hela tiden. Falskt. Det finns inga par som har hämningslöst sex hela tiden. Lusten pendlar konstant och livet med dess problem påverkar alla människor.

4. Endast kvinnor kan få multipla orgasmer. Falskt. Även män kan lära sig att få orgasm utan utlösning genom knipövningar.

5. Afrikanska män har större penisar. Sant. Afrikanska män är mer välutrustade. Studier har visat att maxlängden på en asiatisk penis är 13 centimeter medan motsvarande för afrikanska män är 20 centimeter.

6. Kvinnor blir inte upphetsade av porr. Falskt. Forskning har visat att kvinnor blir sexuellt upphetsade av visuella intryck som till exempel porr. Anledningen till att den här myten uppstått tros vara att porrindustrin traditionellt sett vänt sig mot en manlig publik. På senare år har dock porrindustrin blivit alltmer fokuserad på kvinnlig lust.

7. Storleken har betydelse. Falskt. Det är inte storleken som är avgörande för om sexet är bra eller dåligt, det är kvaliteten på akten.

8. Något är fel om man måste planera sexet. Falskt. Familjeliv, vardag och stress på jobbet kan vara riktiga lustdödare och även i de bästa av förhållanden kan man ”glömma” att ha sex. Därför kan man ibland behöva schemalägga sexet utan att det är något negativt. Spontant sex är ofta bra sex, men även planerat sex som både ser fram emot kan ge en kick.

9. Män tänder bara på perfekta kroppar. Falskt. Hur ofta går du själv till sängs med modeller? Män ser precis som kvinnor till helhetsuttrycket ofta lägger de inte ens märke till dina komplex. Så njut av din kropp och var glad över den glädje den skänker dig.

10. Bra sex kommer av sig självt. Falskt. För att ha ett bra sexliv krävs bra kommunikation. Ibland önskar man att en kropp kom med en manual, men eftersom så inte är fallet krävs det att man pratar om vad man gillar och vad som får en att nå nya höjder. Det som funkade för ditt ex funkar kanske inte för din nya partner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback