RSS 2.0

10 ovanor att bryta för att komma i form

Det behöver inte alltid vara svårt att komma i form. Om du bryter några dåliga ovanor så är du på god väg. Aftonbladet.se listar tio ovanor som är hur lätta som helst att bryta.



1. Bilen vs cykeln

Fall inte för smidigheten med att ta bilen. Det är inte smidigt med extravikt. Om det bara är några kilometrar, ta cykeln till jobbet, dagiset eller mataffären. Här kan du bli av med en hel del kilon!

2. Vitt bröd vs fullkorn
Här har du en riktigt enkel grej att bryta. Välj fullkornsbröd med fibrer istället för det vita bröder utan näring. Du kommer inte sakna det vita brödet alls! Och skippa ursäkterna, nu för tiden kan du till och med få fullkornsbröd till hamburgaren.

3. XL-tallrik vs medium
Länge har det varit mode på stora tallrikar. Men akta dig för illusionen! Ögat lurar dig att ta större portioner än du behöver. Byt till normalstora tallrikar.

4. Hissen vs trapporna
Ta trappan i stället för att stå där och otåligt vänta på att hissen ska komma. Oftast går det dessutom snabbare att gå än att ta hissen. Och du får en skitsnygg rumpa! Börja med ett nytt motto som lyder: "Jag tar alltid trappan!"

5. Läsk vs vatten
Även denna punkt är hur enkel som helst. Läsk är fyllt med sötningsmedel och dolda kalorier. Om du tycker det är tråkigt med vanligt kranvatten kan du smaksätta det mer lime, chili och apelsin, Superfräscht!

6. Fika vs frukt
Jo, det är klart att det är svårt att motstå kakfatet på kafferasten. Men detta gör verkligen skillnad. Byt kaloribomber som biskvier, bullar och wienerbröd mot frukt! Det ger mer bra energi och fastnar inte kring midjan.

7. Latte vs espresso
Hur många latte dricker du om dagen? Mjölk innehåller mycket mineraler och proteiner, men också mycket kalorier. En liter mjölk innehåller lika mycket kalorier som en hel middag! Så byt latten mot espresso. Den är helt kalorifri.

8. Morgonfasta vs frukost
Forksning visar att människor som äter frukost väger mindre. Och dessutom mår de bättre. Frukosten startar förbränningen och ger energi hela dagen. Satsa på frukt, fibrer och mjölkprodukter.

9. Telefon vs promenader
I stället för att slappa i soffan när du ska ringa väninnan, gå ut på en långpromenad och prata! Ni hinner prata om allt och lite till, samtidigt som du får bra med motion!

10. Big pack vs mini pack
Även om det lönar sig ekonomiskt att köpa större förpackningar av ditt favoritsnacks lovar vi att det är bättre att köpa små. Då kommer du garanterat ha mer kontroll över ätandet. Studier visar att vi har väldigt svårt att känna oss nöjda när vi vet att det finns mer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback