RSS 2.0

10 vanligaste sminkmissarna

De allra flesta har någon gång misslyckats med makeupen, men de flesta misstagen är lätta att undvika. Här är de tio vanligaste.



1. När det gäller foundation är synderna många, de flesta har någon gång tagit en för mörk foundation i hopp om att se solbränd ut. Resultatet blir istället att man ser smutsig ut. Köp hellre en ljusare foundation och dutta på lite solpuder för en naturligare look. Glöm för all del inte att jämna till kanten mellan ansiktet och halsen.

2. Många använder flera lager puder av rädsla för att se blanka ut, gärna ett kompakt puder också som appliceras med svamp. Det gör att huden ser torr, onaturlig och sliten ut och lägger sig i linjer och framhäver ojämnheter. För att undvika detta kan du i borsta lite löspuder i t-zonen på morgonen och bättre på under dagen. Hemligheten är att använda puder med måtta. Du kan också testa så kallade ”blotting papers” för att matta ner en blank hy.

3. Övernoppade ögonbryn är ett annat vanligt misstag och några kompenserar detta genom att dra några hårda mörka streck där ögonbrynen skulle suttit. Resultatet blir att man ser väldigt sträng ut. Använd en ögonbrynspenna eller en ögonskugga som matchar din egen ögonbrynsfärg. Teckna små, tunna streck och jämna ut med en ögonbrynsborste.

4. Läppglans i all ära men det kan bli för mycket av det goda. Framförallt om glosset innehåller mycket skimmer eller glitter. För mycket gloss har en tendens att se ut som en hinna på läpparna vilket inte är så lyckat. Satsa hellre på ett krämigt läppglans eller en cerat med glosseffekt.

5. Solpuderöverdos kan man se lite här och var. Solpuder är ett måste för oss, speciellt sommartid. Problemet är att många verkar tro att man ska doppa hela ansiktet i solpuder och de är de inte ensamma om. Jessica Simpson, Catherine Zeta Jones och Christina Aguilera är några exempel på kändisar som spottats med handen i solpuderburken. Solpuder ska läggas på de ställen där man får en naturlig kyss av solen, på pannan, näsan, hakan och kindbenen.

6. Det kan inte sägas ofta nog - sudda ut skarpa linjer. Om du vill ha en mörk ögonskugga, sudda ut kanten ordenligt med en pensel. Skarpa kanter tar fokus från ögonen och får dina ögon att se mindre ut.

7. Rouge piggar snabbt upp ett trött fejs men några vill se lite extra pigga ut och påminner mer om clowner än en mänsklig varelse. Tricket här är att lägga på rouge i dagsljus och inte stå under badrumslampan. Använd en stor borste istället för den lilla medföljande.

8. I jakten på de långa, fina ögonfransarna går en del bananas med mascaraborsten. Ett par lager mascara är helt okej men tio kanske är att ta i. Använd en franstång och lägg på mascara, borsta igenom fransarna med en fransborste för att få bort mascaraklumpar.

9. Mörk lipliner i sig är inget problem men i kombination med ett ljust läppstift är det ett stort no-no. Använd istället läppennan som en bas över hela läpparna och applicera läppstiftet över den.

10. Knallröda läppar är hett men bara om inte tänderna har samma färg. Det här fenomet skådas ofta på den äldre generationen men kan hända vem som helst. Tricket är att ”bita” av överflödig färg på en bit papper.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback