RSS 2.0

Höstens 10 modefärger

Färgkartan för hösten 2010 är murrigt och höstlikt med starka accentfärger. Man utgår från jordfärger som mossgrönt, brunt, kamel och grått, skriver Damernas Värld.



1. Kamel

Kamelbeige är en klassiker som kommer tillbaka stort under hösten. Färgen kommer främst synas på kappor i oversizemodell och med stora slag. Kan matchas med brunt eller andra jordfärger.

Syns i kollektioner hos:
Chloé, Gucci, Lanvin, Sonia Rykiel och Prada.

2. Mossgrönt

Jackor, kappor och skepparkavajer i mossgrönt. Det är en fortsättning på den militära trenden och färgen syns även flitigt på accessoarfronten. Matchas snyggt med grått och senapsgult.

Syns i kollektioner hos:
Fendi, Ralph Lauren, Prada och Marc by Marc Jacobs.

3. Grått

Färgen står för sig själv i höst, eller så matchar du med enkla, närliggande färger som svart eller beige. Men ofta matchar du grått med grått från topp till tå. Såväl kavajer, stickade tröjor och knälånga kjolar.

Syns i kollektioner hos:
D&G, Hermés, Stella McCatney och Marc Jacobs.

4. Rostfärgat

Murrigt rostbrunt, angränsande till rött är en av de hetaste trendfärgerna i höst. Du ser den varma tonen både på kavajer, kappor, kjolar och skor. Snyggt tillsammans med beige, hårdare bruna nyanser och kastanjebrunt.

Syns i kollektioner hos:
 Dior, Whyred, Chloé, Chanel, Anna Sui och Charlotte Ronson.

5. Rött

Blodrött i en klar nyans finns både på läppar och plagg i höst. Du syns definitivt i höstmörkret med en röd kappa, eller varför inte en röd sammetsklänning. Detta är de plaggen som dominerade färgen på catwalken.

Syns i kollektioner hos:
Givenchy, Versace, Filippa K, Kenzo, Valentino och Azrouel.

6. Rödvin

Vinrött på gränsen mellan rött och lila återkommer både på kläder och i accessoarer. På klädsidan är det klänningar i fokus och på accessoarfronten är det mestadels väskor som gäller i tonen.

Syns i kollektioner hos:
Valli, Fendi, Cerutti, Christian Dior, Lanvin, Prada och Iceberg.

7. Vitt

En väldigt otippad höstfärg, men egentligen helt rätt med sin krispiga vinterton. Du ser vitt på fina pälsar och även Calvin Klein-sobra plagg. Du behöver inget annat. Det är vitt från topp till tå som gäller.

Syns i kollektioner hos:
Calvin Klein, Versace, D&G, Chanel och Gucci.

8. Midnattsblått

En dramatisk blå ton är det som gäller. Och nu är det även okej att matcha med svart. Det är faktiskt just den kombinationen som gäller. Du kommer hitta mycket klänningar och kappor i den fina blåa färgen.

Syns i kollektioner hos:
Burberry Prosum, Topshop Vintage, Feretti, Filippa K och Louise Goldin.

9. Senapsgult

Uppiggande accentfärg för säsongen. Trivs ihop med brunt och mossgrönt. Den snyggaste senapsaccessoaren är lätt Fendis halvhöga stövletter.

Syns i kollektioner hos:
Miu Miu, YSL, Akriz, Erdem, Burberry Prorsum och Fendi.

10. Cerise

Hösttröttheten är ett minne blott med dena energiska färgklick. Det mest frekventa plagget är den korta klänningen, gärna i glansigt material. Cerise funkar bra med svart denna säsong.

Syns i kollektioner hos
: YSL, Stella McCartney, Valentine, John Galliano och Nina Ricci.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback