RSS 2.0

5 myter om magen

Hälsosajten Webmd.com har tagit ett snack med experterna Mark Moyad och David Greenwald för att slå hål på några av dem.

Sant eller falskt
: Om man äter mindre kommer magsäcken att krympa och hungern minska.
Myt. I vuxen ålder förändras inte storleken på magsäcken märkbart. Äter du mindre kommer magsäcken inte att krympa, däremot kan det hjälpa till att reglera din ”aptit termostat” så att du inte känner dig lika hungrig vilket gör det enklare att hålla sig till sin kostplan och inte falla för frestelser.

Sant eller falskt:
Smala personer har mindre magsäckar naturligt jämfört med kraftiga personer.
Myt. Storleken på magsäcken har inte så mycket att göra med om du är smal eller överviktig. Smala personer kan ha samma storlek på magsäcken någon som kämpar mot övervikt under hela sitt liv. Det finns inget samband mellan vikten och storleken på magsäcken. Faktum är att personer som gjort en magsäcksreduktion och krympt sin magsäck till storleken av en valnöt kan fortfarande äta mer än de ska och gå upp i vikt.

Sant eller falskt:
 Sit-ups krymper magen.
Myt. Det finns ingen träning som kan påverka storleken på ett organ, däremot kan sit-ups bidra till att bränna fett och stärka musklerna vilket kan göra att magen upplevs mindre.

Sant eller falskt:
Halsbrännan försvinner om man går ner 1-1,5 kilo.
Sant. Att gå ner 1-1,5 kilo kan göra skillnad. Graviditet är ett ypperligt exempel på detta. När barnet växer och trycker mot organen ökar halsbrännan, men så fort barnet är fött försvinner halsbrännan. På samma sätt kan en minskning av bukfettet erbjuda samma lättnad. De flesta bränner dessutom först bort bukfettet vid träning, vilket innebär att många upplever mindre halsbränna redan efter några veckors träning.



Sant eller falskt:
Att äta sent på kvällen kan göra att du lättare går upp i vikt.
Myt. Det är inte när du äter utan hur mycket du äter som avgör om du går upp i vikt eller inte. Äter du fler kalorier än du förbränner så går du upp i vikt oavsett när du äter. Äter du sent kan du däremot få problem med matsmältningen som leder till gaser, uppsvälldhet och halsbränna.

artikeln kommer från salongk.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback