RSS 2.0

Bäret som bryter ner fettceller!

Att blåbär är nyttiga har man vetat länge, men har man upptäckt ytterligare en glad nyhet för alla bärälskare, skriver sajten Marieclaire.co.uk.



Blåbäret hyllas som det nya superbäret efter att forskare avslöjat att bäret kan bryta ner existerande fettceller och förhindra uppkomsten av nya.

Blåbär har sedan tidigare uppmärksammats för dess hälsofrämjande egenskaper eftersom man funnit att det kan förebygga hjärtsjukdomar och diabetes typ 2. Nu kan det även bli ett användbart vapen i kampen mot övervikt.
– Resultaten visar att chansen är stor att blåbär kan minska risken för att ny fettvävnad bildas i kroppen, säger Shiwani Moghe, författaren bakom studien.

Studierna som utförts vid Texas Woman’s University visar att polyfenoler kan minska antalet fettceller med 73 procent. Den högsta dosen av polyfenoler minskade antalet fettceller med 75 procent och den lägsta dosen minskade antalet fettceller med 27 procent.
– Vi måste göra vidare tester på människor för att försäkra oss om att mängden polyfenoler inte medför några skadliga biverkningar. Det här är ett knoppande forskningsområde och att komma fram till rätt dos är viktigt, Shiwani Moghe.

Artikeln kommer från SalongK.se

Kan man göra nåt annat än att ÄLSKA blåbär!? hehe :D så bra! 


Kommentarer
Postat av: Sanna

springer till affären och köper blåbär ;)

2011-04-26 @ 20:53:53
URL: http://moonzanna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback