RSS 2.0

10 heta fakta om orgasm.

10 sanningar om den kvinnliga orgasmen.



1. Länge har man trott att kvinnor endast kan få orgasm genom fysisk stimulans. Nu har sexforskare slagit fast att kvinnor kan nå orgasm bara genom att fantisera. Lustcentrat i hjärnan påverkas på samma sätt när kvinnor sexfantiserar som när de stimuleras fysiskt.

2. En del forskare tror att orgasm underlättar befruktning eftersom hormonet oxytocin ökar under en orgasm. Oxytocin skapar livmodersammandragningar som hjälper spermierna mot ägget.

3. Man uppskattar att cirka 24 till 37 procent av alla kvinnor inte kan få orgasm. 2008 upptäckte dock ett italienskt forskarteam att de flesta kvinnor kan få G-punktsorgasm men att G-punkten sitter på olika ställen på olika kvinnor. Sedan dess har man börjat utbilda kvinnor i vart deras G-punkt sitter.

4. Kvinnor behöver cirka 20 minuters stimulans på G-punkten för att nå orgasm.

5. Kognitiv terapi, testosteronbehandlingar och örten Ginko Bilboa har visat sig förbättra kvinnors sexuella njutning.

6. Orgasm är bra för hälsan. Studier har visat att orgasm kan minska smärtkänslighet, lindra mensvärk och mildra stress eftersom en orgasm frigör hormonerna oxytocin och dopamin.

7. Redan på Freuds tid använde sig läkare av orgasmen för att bota hysteri. På 1800-talet designades den första vibratorn av samma anledning.

8. Man har tidigare konstaterat att människan inte kan tänka klart när de har sex på hjärnan. Nu har hjärnröntgen visat att flera områden i kvinnans hjärna avaktiveras vid orgasm, inklusive de områden som påverkar kvinnans känslor.

9. Mensvärk, humörsvängningar och nedstämdhet är kanske inte det bästa receptet för en het stund i sänghalmen, men faktum är att den bästa tiden för att få orgasm är under menstruation eftersom mensen ökar blodcirkulationen i kroppens mest intima delar.

10.  Många kvinnor kan få multipla orgasmer. Den högsta uppmätta siffran är 134 orgasmer under en timme.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback