RSS 2.0

Så detoxar du kroppen enkelt

Förknippar du ordet "detox" med att fasta och bara dricka teer och shaker? Glöm det. En detox handlar om att skippa gifter och tillsatser och rena din kropp. Ingen svält är nödvändig! Så här detoxar du i 4 enkla steg. Hur länge du vill hålla på väljer du själv, men sikta gärna på 30 dagar.



1. Skippa sockret
Hoppa över godiset och läsken, men även andra livsmedel med tillsatt socker, som fruktyoghurt, sylt och ketchup. Ät istället färska eller frysta frukter och bär. 

2. Byt ut kaffet
Drick mycket vatten och satsa på vitt, grönt eller rött te istället för kaffe. Tänk på att även så kallat "koffeinfritt" kaffe faktiskt innehåller en del koffein. 

3. Välj ekologiskt
Bästa sättet att detoxa är att laga din mat från grunden istället för att köpa halvfabrikat. På så sätt slipper du alla tillsatser, konserveringsmedel och E-nummer. Välj i längsta möjliga mån ekologiska livsmedel.

4. Ät vegetariskt
Dra ner på köttet eller ät helt vegetariskt. Satsa på mycket grönsaker, rotfrukter, linser och bönor. Men var noga med att fortfarande få i dig tillräckligt med protein. Ät gärna ägg, tofu, quorn och sojaprodukter.

källa:salongk.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback