RSS 2.0

Te - rena medicinen!

På senare år har det dykt upp nya tesorter. Det svarta teet har fått ge plats för nya tesorter. Men alla tesorter bidrar till bättre hälsa på sitt sätt.

Te är en riktig hälsodryck. Det är fullt av nyttiga mineraler och antioxidanter och skyddar dessutom mot de fria radikaler som kan leda till cancer. Här är fyra olika tesorter och dess hälsofrämjande effekt på kroppen.

Grönt te
innehåller rikligt med antioxidanten katechin som skyddar mot cancer. Grönt te anses även ha en kolesterolsänkande verkan och stimulera viktminskning. Men om du dricker extrema mängder grönt te riskerar du att drabbas av skador på lever och njurar. Max sju koppar per dag.

Svart te
stärker immunförsvaret och minskar risken för hjärtinfarkt. Kvinnor som dricker svart te löper mindre risk att drabbas av cancer i äggstockarna. Svart te anses även rena kroppen.



Rött te
är egentligen inte te i ordets rätta bemärkelse eftersom det kommer från en Sydafrikansk buske. Rött te innehåller inget koffein, vilket gör det till en utmärkt kvällsdryck. Rött te innehåller enzymer som motverkar cancer, benskörhet, hjärtsjukdom och njursten. Det anses även hjälpa mot gasig mage och ha en kolesterolsänkande effekt.

Vitt te
är den mest exklusiva tesorten. Det är även den nyttigaste och innehåller mest katechiner som verkar immunförsvarsstärkande. Vitt te innehåller mer antioxidanter än grönt te och sägs vara bra för munhygienen och mot virus. Det anses även stimulera matsmältningen och motverka vätskesamlingar.

Vet att vi skrivit lite om te innan men här är om dom olika "färgerna" Gult finns också fick vi veta, men det är ungefär samma som grönt te har vi läst. Och som sagt, älskar te. ALLA borde byta ut kaffe till te och bli hälsosammare :P hehe

källa:salongk.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback