RSS 2.0

10 framgångsrecept för en lycklig relation.



Vilka vill inte leva lyckliga tillsammans i alla sina dagar? Här är tio riktmärken att styra förhållandet efter!


Par i lyckliga förhållanden tenderar att ha många saker gemensamt. Här är några av framgångsrecepten.

Bästa vänner
Att vara gift med sin bästa vän är en stor förmån. En riktigt närstående person att dela vänskap, tankar och säng med är optimalt för en långvarig relation.

Ha humor
Det är lättare att tackla livets alla svängningar med glimten i ögat. Utan ironi och skratt kan ett förhållande bli lite tråkigt i långa loppet. Och glöm inte självdistans, att kunna skratta åt sina egna, och varandras, misstag är en bra egenskap.

Öppna sinnen
Var lyhörd för din partners önskemål, och kräv det omvända. Att enbart syssla med det som roar eller intresserar enbart en av er kommer att vattna ur relationen på sikt.

Kompromissa
Ha grundinställningen att åtminstone försöka förstå och respektera din partners önskemål. Självklart kan ni dra åt olika håll. Men med inställningen att den motsatta åsikten också kan vara ett bra alternativ, kommer ni längre. Det kräver självklart att båda två är lika villiga att kompromissa!

Ödmjukhet
Snällhet är en högt uppskattad egenskap. En relation grundad på respekt och ömhet ger mindre konflikter och underlättar för fungerande kommunikation.

Uppmärksamhet och bekräftelse
Att ägna din partner 100 procent uppmärksamhet när han/hon behöver har en stark relationsbyggande effekt. De par som verkligen tar sig tid för varandra på det sättet har också oftare ett djupare och mer kärleksfullt förhållande än andra.

Tillgänglighet
När din partner har problem - se till att kunna vara den som han/hon uppsöker först. Tvåsamhet handlar om att finnas där för varandra.



Närhet
Par som har mycket fysisk kontakt har mindre konflikter. Att röra vid varandra är den enklaste formen av kommunikation, glöm inte bort det!

Tillit
Det tar tid att bygga upp ett djupt förtroende. Och tillit grundar sig på rätt beteenden. Visa för varandra att ni kan lita på varandra i vått och torrt, och undvik situationer som kan skada lojaliteten.

Förekom problemen
Vänta inte på att problem ska dyka upp. För de gör de. Relationen behöver ses över kontinuerligt, inte bara när det finns risk för knak i fogarna. Par som regelbundet pratar om hur relationen ser ut idag - och vad som kan tänkas hända framöver - är bättre förberedda för förändringar. De är också bättre rustade för att rida ut stormar.

Artikeln kommer från SalongK.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback