RSS 2.0

Sänk canserrisken med c-vitamin!

Läste en artikel i IFORM om att höga halter av C-vitamin kan ta bort nästan hela cancerrisken som hör ihop med ämnet NDMA. Det finns i bland annat i bacon och annat bearbetat kött.



NDMAA är ett avv det cancerframkallande ämnerna som bildas när aminosyrorna i köttet möter nitrit, som oftast tillsätts som konserveringsmedel.

Men det står också att NDMA bara är EN av de cancerframkallande nitrinföreningarna som finns i bearbetatkött och att dom andra föreningarna inte påverkas av c-vitaminen. "Därför är upptäckten bara ett plåster på såren och inte en fribiljett till att frossa."

Bearbetning åtgärd som väsentligt förändrar den ursprungliga produkten, genom bland annat värmebehandling, rökning, rimning, mognadslagring, torkning, marinering, extraktion, extrudering eller en kombination av dessa behandlingar;

obearbetade produkter' livsmedel som inte har genomgått någon bearbetning, och som omfattar produkter som har delats, styckats, trancherats, skivats, benats ur, hackats, flåtts, krossats, skurits upp, rengjorts, putsats, skalats, malts, kylts, frysts, djupfrysts eller tinats;

bearbetade produkter' livsmedel som framställts av obearbetade produkter. Dessa produkter får innehålla ingredienser som behövs vid tillverkningen för att de skall få särskilda egenskaper.

Undvik nitrit! - Läs på varudeklarationen, där ska det tydligt stå om det har använts nitrit, nitrit gömmer sig ofta bakom E-numren E249 och E250.

Det här är bra att veta nu när man ändå kommer grilla mkt i sommar! Ska lägga numrena på minnet och vara väldigt noga med det faktsikt, vem sjutton vill ha cancer för att man älskar kött!? hehe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback