RSS 2.0

Det bästa mellanmålet är…

Med rätt mellanmål blir det enklare att hålla vikten och orka med vardagen. KK.no avslöjar det smartaste valet när det gäller mellis.



Det finns många fördelar med att äta mellis. Du slipper bli akut hungrig och falla för frestelser, du håller blodsockret på en jämn nivå och därmed även orken och humöret, dessutom håller du igång förbränningen eftersom kroppen slipper ställa in sig på svält när det går lång tid mellan målen.

Frukt i allmänhet och banan i synnerhet är att föredra när det gäller mellanmål. Trots att mängden är liten mättar den bra. Det är det höga innehållet av resistent stärkelse som har den effekten. Resistent stärkelse är en slags fiber som finns i mat rik på kolhydrater.
– Resistent stärkelse tar upp plats i magsäcken. Den skiljer sig från kolhydrater som omvandlas till fett om den inte förbränns, säger näringsterapeuten och personliga tränaren Thomas Ravlo till kk.no.

Det finns inga officiella rekommendationer när det gäller resistent stärkelse, men många experter menar att vi bör få i oss 15-20 gram per dag. En medelmogen banan innehåller 12,5 gram resistent stärkelse, medan en mogen banan innehåller 4,7 gram.

En genomsnittlig banan innehåller 121 kalorier, 3,5 gram fibrer, 14 procent av dagsbehovet av kalium och 20 procent av dagsbehovet av C-vitamin.

Ät bananen som den är eller gör en smoothie med banan som mellanmål - gott, mättande och nyttigt.

källa:salongk


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback