RSS 2.0

Effektiv förbränning!

Förbränning Att födas med en naturligt hög fett förbränning är få förunnat, de flesta måste istället öka på förbränningen på annat sätt.

En klassiker för att få en bättre förbränning är att se till att motionera direkt på morgonen, innan frukosten. Men ät gärna något litet, som en banan, innan du ger dig ut i motionsspåret! Att röra på sig direkt på morgonen gör att du ökar din förbränning resten av dagen.

För att öka din förbränning bör du också lära dig allt om skillnaden mellan snabba och långsamma kolhydrater och på det viset lär dig hur du håller ditt blodsocker på en jämn nivå. Att äta mycket proteiner, som finns i bland annat fisk, ägg och kött, istället för bröd och godis. Proteiner ökar nämligen din förbränning, medan socker och fett minskar din förbränning. Men du ska inte ta bort fettet helt, utan hålla en lagom balans.



Ett annat knep för att öka din förbränning är att dricka mycket vatten, helst mellan en och två liter om dagen. Din förbränning mår inte heller bra av för mycket alkohol och helst bör du helt undvika att dricka alkoholhaltiga drycker.

Förbränningen ökar också om du äter lagom och utspritt över hela dagen, fördela gärna måltiderna på fem till sex olika tillfällen så får din förbränning en riktig skjuts! För att få bästa förbränning vid träning bör du alltid vänta åtminstone två timmar efter maten innan du beger dig till gymmet. Promenader är också finfint för förbränningen och ger ännu bättre förbränning ju längre du går. Försök att åtminstone promenera i 45 minuter varje dag. Om du vill ha ännu bättre förbränning vid promenader: använd stavar och gå i skog eller annan kuperad terräng.

Starka kryddor sägs kunna hjälpa till med att öka din förbränning, så krydda gärna maten ordentligt. Chili, senap och ingefära är super för fettförbränningen! Protein är ett annat underverk för din förbränning och protein finner du bland annat i sojaprodukter som tofu. Det finns olika kosttillskott som ska öka din förbränning, som kapslar med äppelcidervinäger eller kosttillskottet 5-HTP, som enligt studier inte bara ökar din fettförbränning utan också dämpar hungerkänslorna.

Om du väljer att öka din förbränning med hjälp av träning: välj en träningsform där du inte tar ut dig helt, utan hellre tränar lågintensivt. Visserligen får du en ännu högre förbränning vid högre träningstempo, men å andra sidan riskerar musklerna då också att förtvina. En annan viktig faktor när det gäller ökad fettförbränning är att inte stressa. Ju högre nivå av adrenalin du har i kroppen, desto större är risken att du drar på dig extra kilon. Meditera gärna för att hålla ner stressnivån i kroppen och kom ihåg vikten av att kunna säga nej då och då…

Det finns andra mer psykiska faktorer som kan öka din förbränning. Att sova ordentligt, öva på tålamodet och tänka positivt är bara ett par av dessa som sägs vara effektiva för en snabbare förbränning. Sist men inte minst bör du undvika att banta, då detta nästan alltid slutar i att du förlorar kampen mot hungern.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback