RSS 2.0

3 saker som får rumpan att somna in

Nio av tio kvinnor går runt med sätesmuskler som sällan tränas och därför är de mjuka och slappa. Här är tre saker som får dina skinkor att somna in.

1. På Löpband
På fast mark krävs det att sätet och låren drar foten bakåt, så att du kan bära upp kroppen framåt. Detta kompenserar löpbandet, så säte och lår inte behöver arbeta på samma vis. Dessutom tar du flera, korta steg på löpbandet. Det leder till stelare höftböjare, en felaktig höfthållning och svagare säte

2. Stillasittande jobb
När rumpan inte används glömmer den bort hur den ska jobba.

3. Höga klackar
Flyttar fram kroppens tyngdpunkt så att hållningen ändras. Det skapar obalans i musklerna och en dysfunktionell bakdel.



Hur ser din rumpa ut?
Hjärtformat
Din rygg fortsätter som en förlängning av sätet som är bredast upptill. Ser ditt säte ut så, är musklerna passiva och dysfunktionella!

Omvänt hjärta
Ditt säte är runt och fast och bredast nertill. Grattis – du har ett funktionellt säte med god kontakt med den stora sätesmuskeln, gluteus maximus.

Veck under sätet
Ditt säte är runt, men hänger lite mot låren och bildare ett veck under sätet. Du har svaga lår – glöm allt om att springa snabbt tills de är starka!

Artikeln kommer från IFORM.

A men kul..allt det första "gör" vi ju..har ett stillasittande jobb, springer ofta på löpband, dock inte nu under sommaren, thank god! och man använder höga skor, hehe bra där. Då vilar våran rumpa väldigt ofta med andra ord?, tur att man tränar den bra iaf! ;P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback