RSS 2.0

Dagens tips - Må bättre med sparris!

Vit eller grön, tillagad eller rå. Oavsett hur du föredrar till sparris så är den späda och smakrika grönsaken packad med nyttigheter.



Eller vad sägs om den blygsamma innehållslistan: folat, K-vitamin, C-vitamin, A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, mangan, B6-vitamin, koppar, niacin, kalium, järn, zink, magnesium, selen och kalcium.

Sparris är dessutom rik på fibrer, vilket ger en tidig mättnadskänsla. Har du sunda tillbehör (skippa hollandaisen kanske) så kan denna gröna vitaminbomb hjälpa dig att både gå ner och hålla matchvikten. Den är innehåller också inulin, som har en gynnsam inverkan på tarmfloran genom sin tillväxtstimulering av nyttiga bakterier.

Tryptofan, förstadiet serotonin (signalsubstansen som framkallar lyckokänslor), ryms också i grönsaken. Där också antioxidanter och folsyra trängs bland nyttigheterna.


Artikeln kommer från SalongK.se

Vilken vitaminbomb! Får börja använda det mer i matlagningen..!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback