RSS 2.0

Därför är kolhydrater bra för dig

Atkinsdieten banade väg för en riktig GI-era, men alla är dock inte övertygade om att en diet fri från kolhydrater är det rätta. Det finns vetenskapliga bevis för att vår fysik behöver kolhydrater. Sajten Health.com har tagit fasta på detta och listat 5 anledningar till varför vi behöver kolhydrater.



1. Enligt Atkins skulle en diet utan kolhydrater göra att vi går ner i vikt, men i en ny studie upptäckte forskarna att de testpersoner som var smalast var de som faktiskt åt kolhydrater, medan de testpersoner som fick i sig minst kolhydrater också var kraftigast. Slutsatsen blev att en kost som till 64 procent innehåller kolhydrater är den bästa metoden för viktminskning till skillnad från 30 procent som många GI-dieter rekommenderar.

2.
Kolhydrater som innehåller så kallat resistent stärkelse, till exempel potatis, fullkorn, majs och bönor, har en positiv effekt på både din ämnesomsättning och fettförbränning.

3.
Kolhydrater som innehåller resistent stärkelse ger även snabbare mättnadskänsla som varar längre. I en brittisk studie visade det sig att kvinnor som åt ett mål mat om dagen som innehöll resistent stärkelse åt cirka 150-200 färre kalorier per dag.

4.
Studier har visat att personer som ätit enligt GI-metoden slipper sitt sötsug när de börjar äta ”rätt” kolhydrater igen.

5.
Rätt typ av kolhydrater kan hjälpa oss att hålla blodsockernivån jämn. Välj därför långsamma kolhydrater som finns i fullkornsprodukter, frukt och grönsaker.

Artikeln kommer från salong.k

Vad ska man säga..? Vad är bäst egentligen. Först ska man skippa alla kolhydrater sedan ska man skippa fett helt o hållet. Nu visar det sig att man går ner i vikt om man äter det. Det e klart kroppen behöver lite av varje, det e så vi äter iaf, vi skippar inget av de helt och fett gör dej inte fet, det behövs. Men mindre pasta och bröd kan man ju leva med men fortf så verkar det behövas för att det ska funka bäst. Alla är vi olika dock men lagom är alltid bäst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback