RSS 2.0

Bästa maten och sminket för friskare hy

Kallare utomhus - och torrare inomhus. Två faktorer som snabbt torkar ut huden. Rätt produkt och rätt kost ger dig balansen åter.

Kyliga höstvindar och långa arbetspass inomhus sätter sina spår. Rätt mat och rätt produkter hjälper dig tackla årstidens slitage.

Produkter
Investera i en bra och återfuktande rengöring och en bra dag- och nattcreme.

I takt med att kylan ökar är det klokt att tillföra mer fett än fukt till huden, i alla fall under dagtid. Under natten kan du fortsätta med din vanliga nattcreme, eller boosta huden med en fuktmask som verkar medan du sover.

Var försiktig med uttorkande puder och cremepuder, använder du den typen av make up bör du grunda med en primer. Den lägger sig som en skyddande film mellan dagcremen och makeupen, som då verkar mindre uttorkande och sitter bättre under dagen.

Sitter du framför en dator eller någon annan typ av skärm på din arbetsplats? Ha gärna en flaska vatten som du ser till att dricka tömma helt innan du slutar jobbet för dagen. Tillför också fukt genom att spraya ett återfuktande ansiktsvatten, det är toppen för både hy och torra ögon.



Maten
Som så mycket annat är hudens humör relaterat till livsstilsfaktorer som kost, träning och alkohol/rökning.

Att dricka vatten är a och o för en kropp och hy i balans. Huden behöver också kontinuerlig tillförsel av antioxidanter som motverkar fria radikaler och cellförstörelse. Något som på lite sikt motverkar både åldrandeprocess och minskar risken för sjukdom.

Vitaminerna E och A är två viktiga komponenter för en frisk hud. A-vitamin påskyndar hudens förmåga att reparera skador och är extra viktig för dig som vistas mycket utomhus. Frossa i sallad och mörka bladgrönsaker för att säkerställa ditt dagliga intag.

Vitamin E finns i oljor, avokado, ägg och bladgrönsaker och hjälper huden att skydda sig mot uttorkning och skadlig UV-strålning.

Rätt fett är icke att förglömma. Lax, valnötter och avokado är tre smarta kostval när det gäller att boosta Omega-3-nivåerna. Brist på dessa kan leda till eksem, torra partier och livlös hy.

Zinkbrist är mycket vanligt. Det ger såväl sköra naglar som torr hy. Se till att inkludera ostron, kalkon och magert kött i kosten för att vrida upp värderna till max.

Artikel från salongK.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback