RSS 2.0

Recept - Räkpaj

Här kommer receptet till den goda räkpajen vi gjorde i helgen. Detta kräver liiite mer tid än våra vanliga maträtter, bara för att degen tar lite tid att få till. Men det är värt det :P

Så här gör du degen/botten: (en hel plåt)
10dl mjöl
375g smör
6msk vatten

Blanda allt i en skål och börja knåda..detta tar som sagt lite tid så har tålamod. den kommer att bli en deg så småningom :P

Sätt på ugnen på 200 grader.

Du knådar ut degen på plåten, vilket oxå tar lite tid att få till. men den kommer att täcka hela botten bara man trycker ut den. Den kommer bara bli ett tunt lager. In med plåten i 10min i ugnen.

Förbered alla ingredienser. Sär löken, fetaosten, chillin, ta fram räkorna och spenaten.
När du har tagit ut degen så är det bara att börja fylla. Häll på räkor på hela botten och sen på med resten.



Sen är det dags att hälla på äggstanningen, och den gör du med hjälp av: 12st ägg och 7,5dl mjölk. Vi använder röd mjölk till detta. Sen är det bara att sätta in den i ugnen i 50 minuter typ..Man ser när den är klar, den får en fin färg.



Gör ni en plåt så kan ni få 9 bitar, och dom är JÄTTElagom till lunch. Ni delar den på 3 på båda hållen :)

ENJOY!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback