RSS 2.0

Skönhetsbehandlingarna du inte trodde fanns!




Moderkakor, snigelslem och fågelbajs. Mänskligheten går gärna långt för att motverka ålderstecknen. Lite väl långt kanske?

En moderkaka förser fostret med näring i livmodern. Och de flesta är väl överens om att den gjort sitt när barnet väl är fött. Där tänker japanerna lite annorlunda. För 1 000 yen kan du nämligen köpa en flaska med mald moderkaka från grisar.



I samma delar av världen kan du också hitta skönhetsprodukten uguisu no fun, som betyder näktergalspillning (och blir lite extra roligt för alla engelsktalande turister). Sedan geishornas glansdagar har japanerna smörjt ansiktet med detta för att få en porslinshy.

Fåglar och grisar är inte de enda djur som bidrar till skönhetsindustrins växande utbud. Även sniglar, och främst deras slem, är en efterfrågad hudvårdsprodukt. I alla fall i Chile.



Snigelslemmet skyddar inte bara snigeln mot fria radikaler, acneärr och åldrande. Precis samma effekt uppnås på en människas hud. Därför finns just samma aktiva ingredienser i diverse hudvårdsserier.

Och om du tänker efter: Har du någonsin sett en rynkig snigel?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback