RSS 2.0

Jogga dig iform!

Att jogga rätt är inte det lättaste. Därför får ni en listat på de 5 vanligaste misstagen. Läs igenom dem, sedan är det bara att hoppa i löparskorna och ta en runda i solen.1.
Springer du snabbare än vad konditionen tillåter är det vanligt att drabbas av håll och kramp. Det gäller även att ha rätt teknik vilket inte är det lättaste. Undvik att springa på tå, det kan leda till skador och värk i musklerna.

2. Knyt inte skosnörena för hårt. Man kan drabbas av benhinneinflammationsliknande värk på underbenens framsida och kramp i fötterna, det beror ofta på att joggingskorna snörts för hårt.

3. En otränad kropp bör inte tvinga sig själv att springa för långt. Att ta sig vatten över huvudet i början resulterar ofta i att kroppen protesterar i form av skador, värk och nedsättning av immunförsvaret. Spring kortare sträckor, 4-5 kilometer räcker alldeles utmärkt, därefter kan du öka distansen.

4. Du får inte bättre resultat för att du stressar fram. Tre träningspass i veckan räcker till en början, därefter kan du successivt öka antalet pass.

5
. Många som börjar jogga väljer även att gå ner i vikt. Många gör även fel och hetsbantar för att tappa kilon, vilket gör att du snabbt drabbas av energibrist och inte orkar träna. Välj istället att äta sunt i normala portioner. På så sätt orkar du ta i hårdare och får snabbare resultat.

Vi tycker att det e den bästa träningsformen, att jogga, gå och springa. Tränar hela kroppen på en o samma gång. Är man för lat (vilket vi är lite då o då) någon dag och inte orkar springa kan man gå ut o gå eller jogga, de gör ju lite nytta iaf, ;D

Kommentarer
Postat av: My Beauty Secrets

kaha vad kul att de kanske får in Depend med :) Snart kan man köpa allt på Nelly, helt perfekt ! ;)

2010-07-19 @ 18:17:09
URL: http://mybeautysecrets.blogg.se/
Postat av: Tess | StylishB.se

Bra punkter, även för annan typ av träning.

2010-07-19 @ 18:26:06
URL: http://stylishb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback