RSS 2.0

Så får du fint och välskött sommarhår!

Ta hand om ditt hår – och få den där vackra manen du alltid drömt om.Sommaren är en tuff tid för håret, men det går att undvika kluvna toppar och dassiga färger.

Här ger skönhetsexperten Julia Klingener sina bästa tips för hur du håller håret fräscht genom sommaren.

Sommaren är den tuffaste tiden för håret. Sol och bad torkar ut det och båtturer och picnickar i det gröna gör det rufsigt. Det är lätt att hårmanen tappar sin glans efter någon månads semester.

– Håret kan verkligen ta mycket stryk under sommaren. Det bästa sättet att undvika skador är helt enkelt att dölja det med en hatt, scarf eller att sätta upp det i en knut eller flätor. Ju mindre håret exponeras för solen, desto mindre skada tar det, säger skönhetsskribenten Julia Klingener.

Topparna slits värst

En av anledningarna till att håret blir risigt under sommaren är att topparna slits fortare när de utsätts för påfrestningar som stark sol och salta bad.

– Slitna toppar är vanligt under sommaren och ända sättet att bli av med dem är tyvärr att klippa bort dem. Förebygg att problemet överhuvudtaget uppstår genom att gå till frisören var 6 – 8 vecka. Om du inte kommer iväg till en salong direkt kan du dölja problemet genom att använda en produkt som tillfälligt ”klistrar ihop” kluvna toppar, säger Julia Klingener.

Skydda färgen

Speciellt färgat hår kan lida illa av påfrestningarna under sommaren. Bad i pool med klor kan göra blonderat hår grönt, toningar går ur direkt och färgat hår kan bli matt och dassigt.

– När du torktumlar kläder har de en tendens att blekna i färgen, detsamma gäller för ditt hår. Försök att lufttorka när du kan och om du måste använda fönen sätt den på mediumvärme istället för hög och se till att hålla fönen minst 10 cm från håret, tipsar Julia Klingener.

Solskydd – även för håret

Håret bränns av solen, precis som huden. Ofta är vi noga med att smörja in kroppen med solskyddsfaktor – men glömmer att skydda håret.

– Man ska skydda håret lika mycket som huden i solen. Idag finns det bra solskydd även för håret som exempelvis BC Bonacure som just kommit ut med den prisvänliga serien Sun Protect. Använd solskyddsfaktor för håret när du går till stranden eller gör din egen djupverkande fuktmask genom att kamma igenom håret med lite balsam innan du beger dig ut. Då blir det som en djup inpackning som skyddar håret från att bli skadat, tipsar Julia Klingener.


Julias tips för finaste sommarhåret:

1. Lufttorka håret när du kan. Om du måste använda fönen sätt den på mediumvärme istället för hög och se till att hålla fönen minst 10 cm från håret.

2. Ge håret en extra glanskick genom att göra en inpackning minst en gång i veckan.

3. Använd också solskyddsfaktor för håret.

4. Gör din egen djupverkande fuktmask genom att kamma igenom håret med lite balsam innan du beger dig ut. Då blir det som en djup inpackning som skyddar håret från att bli skadat.

5. Förebygg en sliten look genom att gå till frisören var 6 – 8 vecka och klippa bort kluvna toppar.

6. Använd en produkt som tillfälligt ”klistrar ihop” kluvna toppar, till exempel Essential Repair Split End Correcting Treatment från Pureology, 255 kr. Det är en bra produkt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback