RSS 2.0

Skönhetstips - Superbäret!

Havtorn är rikt på anxioxidanter och fettsyror men även vitaminer och mineraler. De ger din kropp en rejäl kick med C-vitamin och är även väldigt bra för din hy.

Havtorn är ett bär som växer på buskar i Asien och norra Europa. Icke att förväxla med hagtorn som är en helt annan växt.

Bären odlas numera också, framför allt i Asien, och använd flitigt inom kinesisk medicin. De används för att linda hosta, matsmältningsproblem och som slemlösande medel. Havtornsolja används för att stimulera blodflödet och används mot en mängd olika hudsjukdomar, men också i skönhetssyfte för att få vackrare hy.

Det är mycket C-vitamin i havtorn. Faktiskt lika mycket C-vitamin i ett litet bär som i en hel apelsin. De innehåller också väldigt mycket Omgega 3 och 6 som är livsviktiga fetter för oss människor.Detta lilla bär är alltså hälsan själv skulle man kunna säga! Men samma gäller Hjortron, bara ÄLSKAR hjortron, äter alltid det i finland och kommer självklart att äta det nu när vi åker dit, det är ett "standardbär" där :P haha

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback