RSS 2.0

De värsta synderna mot ditt hår

Nyckeln till en snygg frisyr är ett välskött hår. Här är hårbovarna du bör undvika.



Slita i våta strån

Håret är som skörast när det är vått, så då bör du vara så försiktig som möjligt. Borsta inte igenom eventuella tovor med våld, utan använd till att börja med ett bra balsam som gör håret mer lätthanterat, handdukstorka det sedan och red ut det med en glestandad kam.

Använda fel sorts produkter

Har du färgat hår, fett hår, lockigt hår eller fint hår? Leta efter produkter som är anpassade för just din hårtyp.

Överstyla håret
Fönar du håret och använder värmeverktyg var och varannan dag? Då blir håret lätt torrt och slitet. Försök att inte torka det med hårtork oftare än varannan dag och använd alltid ett värmeskydd i håret innan du stylar det med locktänger och plattänger.

Tvätta håret för ofta
Att schamponera håret varje dag kan slita på stråna, så försök att tvätta det högst varannan dag, om det är möjligt. Torrschampo är en utmärkt produkt för att fräscha upp ett otvättat hår.

Slarva med sköljningen
Om du inte sköljer igenom håret ordentligt efter att du haft i schampo och balsam stannar avlagringar kvar i håret och kan tynga ner det och få det att se glanslöst ut.

Klippa för sällan
Får du lätt kluvna hårtoppar gäller det att toppa stråna regelbundet. Ju längre du går med kluvna strån, desto värre blir det.

artikel improveme.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback