RSS 2.0

Få vackert hälsosamt hår!

Hårexperter tipsar om hur du får ett vackert, hälsosamt hårsvall. Följ råden och ditt hår kommer aldrig mer att vara grinigt och livlöst.



1.
För att håret ska kännas riktigt mjukt och välskött gäller det att vårda håret med bra produkter. Balsam återställer hårets pH-värde och en inpackning är som en smörjning för håret. Använd balsam efter varje tvätt och en inpackning två gånger i veckan tipsar Sandra Näsström, hårterapeut och frisör på Chambre separée.

2.
Kyla och torr luft sliter på håret så det gäller att skydda det maximalt med vårdande och skyddande produkter. ”På vintern när håret känns torrt och statiskt kan det vara skönt att ha i ett leave-in balsam”, föreslår Corinne Henriksson på salongen Corinne&friends.

3.
En ren och hälsosam hårbotten är första steget till ett vackert, friskt hår, säger hårgurun Philip B.  Fler och fler börjar lägga allt mer tid och pengar på sitt hår,  det ser vi inte minst med trenden att gå på hårspa. Är hårbotten i obalans påverkar det hela håret. Massagen stimulerar hårbotten och får igång blodcirkulationen. Dessutom görs en grundlig analys av hår och hårbotten före behandlingen.

4. Ta det lugnt med platt- och locktången, de sliter mycket på håret. När du använder värmeredskap är det viktigt med värmeskyddande produkter. Keramiktänger kostar lite mer men sliter mindre på håret, och kan alltså vara värda att investera i.

5.
Inre välmående är viktigt för din hårhälsa. Produkter kan göra stor skillnad, men för det ultimata resultatet gäller det att äta bra och må bra mentalt. Dessa tre vitamintillskott ger dig en bra hårhälsa: B-complex, är bra för håravfall som kan uppstå vid stress, p-pilleranvändning och högt alkoholintag. Jättenattljusolja, ger håret glans och elasticitet. Silica, stärker hår, hud och naglar.

6. Tvätta inte håret för ofta tipsar Sandra Näsström. ”Håret är som en sidenblus, tvättar du den varje dag uppstår slitage, säger Sandra. Ken Paves som stylar håret på Hollywoodstjärnor som Jessica Simpson och Eva Longoria föreslår att du schamponerar håret var tredje dag. ”Om du tvättar och fönar håret varje dag förstör du det. När du är ledig kan du bara skölja håret med vatten för att få bort stylingprodukter. Och låt ditt hår självtorka så ofta det går, tipsar Ken.

7. Torra slitna toppar är inget för ett vackert hälsosamt hår. ”Besök frisören var sjätte vecka för att klippa topparna”, tipsar Philip B. ”Är topparna kluvna  brukar det vandra uppåt hårstrået och orsaka skada, för att inte tala om att det gör att håret ser torrt och slitet ut.”

8. ”Framhäv och lyft din egen hårfärg med en toning, det ger håret en fin glans och gör det mer levande”, tipsar Sandra Näsström. Även stärnfrisören Michael Kanyon tycker att hårfärgen är viktig. ”Du kan fejka och få håret att se finare ut än vad det i själva verket är.” Men gör inga ingrepp med färg eller blekningsprodukter hemma utan att rådfråga din frisör. Om det blir helt fel kan det innebära många timmar hos frisören, vilket kan bli kostsamt.

9. Känns håret i obalans kan det vara bra att göra en håranalys. ”Vi använder oss av ett redskap som fastställer hårbottens och hårrötternas kondition, vilket i sin tur avgör vilken behandling ditt hår behöve”, säger Sandra Näsström. Gå in på hårologi.se för att se var i din stad du kan göra en håranalys.

10. Boosta det lite extra med dessa enkla knep:

  • Har du långt hår är det bra att fläta eller sätta upp det i en knut när du ska sova, så att du inte sliter på håret i onödan.
  • Använd sidenörngott så att friktionen mot håret inte blir så stor
  • När du har tvättat håret, avsluta med kallvatten då det sluter fjällskiktet och hjälper till att bibehålla kvaliteten så bra som möjligt.
  • Ta till klassiska huskurer och använd dig av det som finns i köksskåpet. Prova en enkel mask som livar upp vintertrött hår. Blanda olja och ett par äggulor och gnugga in det i hår och hårbotten. Låt det sitta i en halvtimme och skölj sedan ur

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback