RSS 2.0

Avslappning!

Avslappning
Avvara fem minuter under dagen och försök att slappna av så mycket du kan. Se till att inget stör dig under dessa fem minuter – stäng av telefonen och gå till en plats eller ett rum där inget distraherar dig.

Sätt dig bekvämt.

- Andas långsamt och djupt – detta kan hjälpa dig att slappna av. Försök att skaka loss och mjuka upp dina armar och skuldror.
- Slappna av i käken och låt den sjunka ner.
- Vicka på fötterna och försök att slappna av i benen.

Avslappningsövningen tar bara några minuter att göra, men ändå hjälper den dig att bli av med spänningar och ger dig en nystart full med energi.



Avslappning av nacke

Med denna övning kan du minska spänningar i skuldror och nacke.

- Rita siffrorna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 0 i luften med din näsa.
- Rita varje siffra stort och gör dina rörelser långsamt.
- Var försiktig och dra inte emot spända muskler.

Övningen tar ungefär en minut och du kan med fördel göra den flera gånger varje dag. Tekniken kan faktiskt fungera för alla din leder i kroppen. Exempelvis kan du rita siffror med dina anklar för att slappna av i fötterna. Och om du rör dig långsamt kan du göra samma övning med ditt bäcken. Sätt händerna mot en vägg och luta din kropp, gör därefter rörelserna efter siffrorna med ditt bäcken.

Mental avslappning

Glöm inte att din hjärna också behöver avslappning! Det kan vara svårt att slappna av i kroppen när hjärnan går på högvarv. Så efter att ha slappnat av i kroppen i någon minut, byt fokus och tänk på något som intresserar dig. Syftet är att rensa hjärnan, om endast bara för en liten stund för att få dig att glömma dagens bekymmer.

Motion

Regelbunden motion (exempelvis löpning, cykling och promenader) kan hjälpa till att ta bort spänningar i din kropp. Mer tävlingsinriktade aktiviteter som badminton, squash och fotboll kan hjälpa dig att fokusera och bli målinriktad på ett positivt sätt. När du motionerar blir du trött, men efteråt ökar energin och batterierna blir laddade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback