RSS 2.0

Hantera stress!

Stress infinner sig i princip hos oss alla någon gång i livet. Om man inte lär sig att känna igen signalerna och vet hur man kan hantera dessa, så kan det påverka dig både känslomässigt och fysiskt. Mycket stress är negativt för hälsan.

Här är några tips som kan hjälpa dig att slappna av och som kan sänka din stressnivå:

- Gör en lista över saker som utlöser din stress. Är det till exempel något på jobbet, eller är det i en trafiksituation? När man blir medveten om vad som utlöser stress är det ett stort steg framåt. Försök att slappna av när du hamnar i dessa situationer.



- Lär dig stresshantering, såsom olika avslappningstekniker, andningsövningar, meditiation, yoga eller massage.

- Ta en time-out – även om det bara är i 10 minuter. Försök att läsa, ta ett bad eller något annat som du njuter av. Om du arbetar, hoppa inte över din lunchrast.

- Se över dina matvanor. Försök att äta på regelbunda tider och var försiktig med alkohol och för mycket tung och energirik mat.

- Motionera regelbundet. Cykelturer, promenader eller simturer – detta får dig på bättre humör och gör det lättare för dig att handskas med olika situationer i vardagen.

- Sluta försök att göra mer än en sak åt gången. Prioritera dina uppgifter efter vad som är viktigast och försök att planera in dem, istället för att göra allt i sista stund.

-Ta ett djupt andetag. Låt din bröstkorg och mage expandera medan du andas in genom näsan. Andas sakta ut genom munnen och upprepa detta tio gånger.

Om du tror att du lider av akut stress, kan läkare eller terapeuter hjälpa dig.


Själv skulle vi VERKLIGEN vilja börja med yoga, tycker det verkar grymt..avslapnning som gör en sjukt vig...?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback