RSS 2.0

5 saker som är bättre än bantning!

Är du en av dom som har svårt att hålla dig till en diet. Nu har vi samlat fem tips som gör att du inte behöver följa någon men ändå gå ner i vikt.1. Mindre tallrik
- Se till att byta ut dina tallrikar mot mindre. Vi har en vana att alltid fylla tallriken, speciellt när vi är hungriga. Så genom att ta en mindre tallrik så får du också mindre mat, men har ändå tillfredsställelsen att fylla upp. De senaste femton åren så har genomsnittstallriken ökat markant i storlek.

2. Mindre glas
- Använd dina mindre glas till andra drycker än vatten. Precis som med tallrikarna så får du hjärnan att tro att du hällt i dig samma mängd som vanligt. Men behåll dina stora glas för det hälsosamma vattnet.
Så gör du: Välj ut vackra, små glas att dricka kaloririka drycker i - exempelvis juice, läsk, vin och öl. Behåll ett stort glas för vatten!

3. Lägg upp vid spisen
- När kastruller och grytor inte står på bordet så lägger du istället upp den mängd som du vet att du behöver. Annars blir det lätt att man häller på i omgångar, bara för att det smakar så bra.

4. Ta om, men bara grönt
- Ska du ta om så gör det till en regel att bara ta sallad och grönsaker. Då kan du stilla den hunger som kan finnas kvar men får i dig lite extra nyttigheter.

5. Ät frukost
- Frukost ÄR dagens viktigaste mål. Du har precis legat utan mat i cirka åtta timmar. Har du ont om tid så se till att förbereda kvällen innan. Äter du redan frukost så se över innehållet. Finns det något som kan bytas ut mot ett nyttigare alternativ. Se till att du blir ordentligt mätt i alla fall, annars blir dagen lätt fylld av småätande istället.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback