RSS 2.0

Är din kropp ett modeoffer?

Läste i Cosmo att kläder kan vara en "fara" för dig, det låter ju roligt, men a..vem vet?? Det måste ju ligga nåt i detta?

PLATTA SKOR
Ballerinaskor kan tyckas vara ett lockande och snällt val mot dina fötter när de har blivit trötta av höga klackar, men de bör inte användas mer än ett par dagar i veckan.
– Om du bär dem hela tiden blir fotmusklerna över ansträngda, förklarar fotvårdsspecialisten Kate McArthur.
Åtgärd
Förebygg problem genom att skaffa ortopediska inlägg som stöder foten. Och gör gärna övningar som stärker fötterna.

SLIMMADE UNDERKLÄDER

De kan få dig att känna dig jättesexig i den lilla svarta men slimmande trosor kan trycka så hårt på magen att du kan få halsbränna och andnöd.
Åtgärd
Använd så kallade supporttrosor bara några timmar i taget. Börjar du känna smärta eller obehag – om du till exempel inte kan ta ett djupt andetag utan problem – använd trosor som inte sitter lika tight.

TUNNA BEHÅBAND

En studie i USA visade att tunna och tighta behåband trycker mot cervikalnerverna i halsen, vilket kan resultera i smärta i nacken och tinningarna. Och till och med känselbortfall i armar och händer!
Åtgärd
Ju bredare behåband, desto bättre. Bekvämlighet – och framför allt din hälsa – är viktigare än att vara trendig, så bär behå med breda band närhelst det är möjligt, till exempel när de döljs av en tröja. Alternativt kan du köpa en behå med genomskinliga band.

JÄTTETIGHTA JEANS

Om du bär supertighta jeans riskerar du att få svampinfektioner i underlivet.
Åtgärd
Läkaren Gillian Deakin råder dig att skippa jeans som sitter åt för hårt i grenen, bära underkläder av bomull och, om du har lätt för att få svamp, undvika för tighta kläder på den nedre delen av kroppen helt och hållet. Det är väl en bra ursäkt för dig att hasa omkring i din killes bekväma jeans!

mary_kate_olsen

TUNGA HANDVÄSKOR
De må vara praktiska och rymma det mesta, men se upp för stora väskor som kan medföra allvarliga biverkningar.
– Tunga, stora väskor som bärs på en axel i långa perioder innebär en snedbelastning på din skuldra och nacke, som kan medföra att du får smärtor, säger Kenneth Bramberg.
Åtgärd
Sträck på dig så mycket som möjligt utan att det gör ont – och bär aldrig mer än 10 procent av din kroppsvikt i din väska.

HÖGA KLACKAR

Killer heels kan förkorta vadmuskeln. I extrema fall kan du få svårt att stå på hela foten. Ouch.
Åtgärd
Kiropraktorn Kenneth Bramberg förklarar att det mest optimala är att variera dig och ha skor med olika hög klack. – Använd gärna högklackat

TUNGA ÖRHÄNGEN

Visst, de må vara uppseendeväckande vackra men om du ofta bär stora och tunga örhängen så riskerar du att få deformerade örsnibbar, varnar Gillian Deakin. Om du bär dem länge kommer dina örsnibbar att sträckas ut och hålet i örat att rivas sönder. Inte kul.
Åtgärd
Gillian Deakin rekommenderar dig att undvika att bära tunga örhängen under lång tid. – Och om hålet i örat börjar blöda så ta av dig örhängena omedelbart, säger hon. 


Kommentarer
Postat av: Jessica / stylebyojj

usch usch usch :s bra att tänka på :p

2010-04-14 @ 16:08:21
URL: http://stylebyojj.blogg.se/
Postat av: Maria W

Bra o intresant inlägg! Tror att få personer verkligen tänker på detta. Om man vill träna upp fötterna har jag ett tips på ett häfta som heter "Starka fötter" och kan köpas på www.idrottsbokhandeln.se Kostar bara 60kr tror jag och det kan det ju vara värt. :)

2010-04-14 @ 17:15:18
URL: http://mariawinell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback