RSS 2.0

Så botar du baksmällan

En öl blir till tio och ett glas vin efter jobbet slutar med shotrace sent in på småtimmarna. Känner du igen dig? Då vet du förmodligen också vad som väntar dagen efter.



Att det ibland blir lite för mycket
av det goda är nog en situation vi alla kan känna igenom oss i. Men vad kan man egentligen göra åt saken när man väl sitter där morgonen efter med en dundrande huvudvärk och torrare mun än Sahara-öknen?

Att vi blir bakfulla beror
till största delen på på själva alkoholförgiftningen. Men det många inte vet är att vi också mår dåligt på grund av de dåliga biprodukter som finns i alkoholen.

Whisky, vodka och gin är exempel på några av de alkholhaltiga drycker som innehåller mer biprodukter än andra. Men det är inte bara biprodukterna som påverkar hur vi mår dagen efter, så kallade nervchocker kan också orsakas av alkoholen. När nervchockerna släpper då alkoholen sakta men säkert försvinner ur kroppen, kan ömhet och känslighet för ljud och ljus upplevas.

Den effektivaste metoden för att undvika baksmälla är utan tvekan att inte dricka från första början. Men vad gör man då när man väl sitter där en öl, två glas vin och tre shots senare? Här är några saker du kan testa.

Skippa den feta maten
Att skippa den feta maten dagen efter är ett hett tips, eftersom kroppen har nog med att försöka förbränna alkoholen sedan gårdagen.

Satsa på frukt och grönt
Försök få i dig nyttigheter istället, som till exempel banan och tomat, som innehåller mycket av de ämnen kroppen har brist på dagen efter.

Vatten i mängder
Drick rikligt, rikligt med vatten! Kroppen är uttorkad och behöver all hjälp den kan få med att återställa vätskebalansen.

Kommentarer
Postat av: Martina

Ett annat hett tips är ju "varannan vatten". Att inte bara hinka i alkohol under kvällen, utan ta ett glas vatten ibland också. En kompis brukar köra på vodka shot och sen mingla med vatten, för hon gillar varken öl/cider/drinkar. Helt fiffigt det också..

2010-04-04 @ 17:15:04
URL: http://attdansa.blogg.se/
Postat av: Sandra

haha va lillgamla ni är asså ;D så söta!! hahahaha

2010-04-05 @ 20:51:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback