RSS 2.0

Hur mår ditt hår?

Det finns många saker du bör och inte bör göra med ditt hår men det är heller inte alltid lätt att följa det.



1.
Torktid. Om du har skadat hår så torkar det fortare då ditt hår är poröst. Om du har tjockt till medeltjock och det tar mindre än en timme att självtorka så bör du se över kvalitén.

2.
Hårborsten. Hår som gått av från roten, alltså med den vita lilla hudkulan kvar i toppen, är helt normalt. Det är mellan 50 - 100 stycken du tappar om dagen. Men om du hittar en massa hår som gått av från mitten kan det bero på slitet hår.

3.
Elasticitet. Ta ett hårstrå från huvudet och dra i ena änden. När du släpper så ska det hoppa tillbaka som ett gummiband om det är friskt. Ett slitet hår går istället av när du drar i det.

4.
Om du trots ofärgat hår har ljusare toppar än botten så kan det bero på kluvna hårtoppar. Om det visar sig att det är fallet så är det dags för en klippning.

Om du har slitet hår så är det bästa att hantera det varsamt, men så lite behandlingar och färgning som möjligt. Använd alltid värmeskydd innan du plattar, lockar eller blåser håret och unna dig en inpackning en gång i veckan. Se även till att gå till frisören och klipp igenom håret ordentligt samt fråga till dig några personliga råd och produktförslag för just ditt hår.

Kommentarer
Postat av: Jonna

Såna här inlägg gillas :)

2010-04-15 @ 10:37:40
URL: http://jonnabis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback