RSS 2.0

Rätt ögonskugga för din ögonfärg

Solo har bra tips på vilken ögonskugga som passar till just din ögonfärg. När du ska välja ögonskugga går du antagligen efter en helhet och inte bara din ögonfärg. Hårfärg och hudfärg spelar självklart roll, men det finns ändå några tumregler när det gäller färgval och det är att välja en färg som blir en kontrast till din ögonfärg.

Bruna ögon
Bruna ögon passar väldigt bra ihop med blå, rosa och aprikosa toner. Var försiktig när du använder en blå skugga så att det inte blir för mycket 80-tals vibbar. Använd hellre en metallblå nyans och måla skuggan närmast ögonfransarna.

Blå ögon
Allra bäst för dina oskyldiga blå är bronziga toner, koppar och guldiga färger. De är motsatsfärger som förstärker det blå i din ögon. Måla efter globlinjen och svep ut vid ögats yttre.Gröna ögon
Om du har gröna ögon och dessutom rött hår kommer du du passa perfekt i lite rödtonade ögonskuggor. Annars är också beiga och bruna toner fina till dina ögon.

Melerade ögon
Melerade ögon ändrar färg beroende på ljus och vad du har på dig. Ett säkert kort som passar din ögonfärg är dock grå-metalliska ögonskuggor.

Vi själv har gröna/melerade ögon..eftersom dom ändrar färg mot sommaren.. vi använder väldigt mycket bruna toner på vardagar. När det är fest blir det ju sotade ögon för det mesta :) riktigt nice!


Kommentarer
Postat av: Matilda

sv: jaa, röda och blå jackor tkr jag är de snyggaste!tack för tipset med ögonskuggan, jag har blå ögon och ska defintivt prova på lite bronsigare toner :)

2010-04-16 @ 21:42:28
URL: http://whatadream.blogg.se/
Postat av: carolina

taget från solo ?

2010-06-24 @ 16:01:23
URL: http://ladyliine.blogg.se/
Postat av: Mattias

Du har en snygg blogg :)

2010-08-19 @ 21:40:37
URL: http://swegizmo.blogg.se/
Postat av: ShadyBoy

Slim Shady! :)

2010-08-20 @ 22:41:15
URL: http://justshady.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback