RSS 2.0

Så håller du din hud ung!

Tio sätt att se yngre ut! De bevisat bästa knepen (varav några tål att upprepas). Det här gör dig yngre1. Kontrollera ingredienser

För att ha föryngrande (och inte bara återfuktande) effekt ska din crème innehålla aktiva ingredienser som retinol och vitaminer. Kolla också efter de hudföryngrande ingredienserna sirtuin, pro-xylane, niacimid, peptider, liponsyra, phloretin och acai.  

2. Slarva inte med sömnen

Melatonin som utsöndras när du sover är en antioxidant som försvarar dig mot åldringsprocessen. Sov bättre genom att stänga av datorn (ditt ansikte är viktigare än Facebook) och TV:n i god tid och träna inte för sent på kvällen. Och sluta snooza på morgonen! Störd sömn är ingen bra sömn.

3. Behandla med syror

AHA-produkter har funnits ett tag, men de har förfinats. Som första hudföryngrande behandling är AHA perfekt eftersom det rengör huden och motverkar pormaskar och akne.

4. Frossa i antioxidanter (både på insidan och utsidan)

Att antioxidanter ska finnas i din hudvård är givet, men det är också viktigt att få i sig de rackarna i kosten. Ju färggrannare frukt och grönt, desto bättre. Högsta ORAC-värde (metoden man använder för att mäta antioxidantkapaciteten) har bland annat katrinplommon, blåbär, mörk choklad och acai.

5. Rör på dig
Du blir piggare och snyggare, huden blir fastare … Ja, du fattar. Motion är som en smörjning inifrån.

6. Skydda dig från solen

Vi fortsätter att tjata. Men solen står för de värsta skadorna på huden. Se till att du har en dagcrème med minst SPF 30 på sommaren och minst SPF 15 under resten av året. Crèmen ska även innehålla helioplex och mexoryl för bästa skydd. Vistas du utomhus bör du smörja in dig minst var tredje timme och det gäller även om du sitter i bilen.

7. Rök inte och drick med måtta
Vi vill inte moralisera, men huden tar mycket stryk av cigaretter och alkohol. Om du ska synda på festen är rött vin att föredra eftersom det innehåller mycket antioxidanter.

8. Återfukta
Om man är torr är det lätt att se äldre ut och några av linjerna i hyn kan vara torrhetsrynkor som går att räta ut med hjälp av mycket fukt. Men se upp för mineral-oljor som bara lägger sig ovanpå huden och satsa i stället på hyaluronsyra och glycerin.

9. Uppmärksamma de små rörelserna

Sluta kisa och använd solglasögon, gnugga dig inte i ögonen och sug inte på sugrör (eller än värre, cigaretter). De återkommande små rörelserna skapar stora rynkor.

10. Sluta stressa

Man har kunnat konstatera att stressade människor har en högre halt av fria radikaler i kroppen, vilket misstänks bidra till hudens åldrande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback