RSS 2.0

Skönhetstrender vår/sommar

Starka cirkusfärger, blank hud, rufsiga flätor à la camping och lekfullt hårpynt. Varsågod – här är guiden till din
allra vackraste vår och sommar.1. ÖGONSKUGGA MÖTER ROUGE

Färgglädje är sommarens nya slagord. För en ny tvist på den färgstarka ögonskuggan och det rosiga rouget suddas de två in i varandra. Effekten blir futuristisk och sagolik och ger ditt ansikte karaktär.

Så gör du:

– Använd samma färg på dina ögon som dina kinder men i olika nyanser, tipsar Carolina Pettersson, senior artist för Mac. Känslan blir lite av en 3D-effekt. Svep med ett rouge eller en färgad skugga över ögonlocket. Borsta rouge eller ögonskugga på kindbenets högsta punkt och låt sedan de två produkterna möta varandra genom att sudda ihop dem i en båge liknande Diane von Furstenbergs look.
– Heta färger är korall, fuchsia, persika och orange.

2. MITTBENA

Ge håret en stilren form med den välkända mittbenan: en skön paus från tuperade hårsvall. Anna Sui framkallar cirkusprinsessdrömmar med blanka längder och Versace ger oss en mjuk elegans. Två helt olika frisyrer, men med en sak gemensam: med en rak och perfekt kammad mittbena ger de ditt ansikte en skön karaktär.

Så gör du:
Dela upp ett fuktigt hår i mitten med en pinnkam.
 – Använd en produkt som ger lätt stadga. En favorit är Volume extreme spray från Föna nedåt för att ta ner småhår och få en perfekt mittbena.

3. FLÄTA MED EN TVIST
Kort som långt flätas våra hår i alla tänkbara varianter. Byt ut Emil i Lönneberga-Idas klassiska fätor mot mer vågade som utstrålar attityd, lekfullhet och sensualism på samma gång.

Så gör du:

Det är bra om du förbereder håret med en produkt, som saltvattenssprej, för att få struktur innan du flätar det, berättar Sofia Holmgren.
– Om du vill ha en tajt fläta rekommenderar vi ett lätt vax som du fördelar i håret och sedan kammar in. Då kan du fläta en riktigt hård fläta.

4. MJUKT KRUS

Mjukt och krusigt som ett uppruggat garnnystan ger dig det krusiga håret en busig tvist. Passande nog är både flätat och krus på topp! Bär fläta ena dagen och följ upp med tjockt krusat hår dagen efter. Cirkeln är sluten, så att säga.

Så gör du:

Beroende på krusets storlek och hur definierade vågor du vill ha väljer du hur många och stora flätor du gör. Många små flätor ger ett stort krus. De definierade vågor får du med cirka sex flätor som flätas hårt i fuktigt hår.
Fukta håret lite innan du flätar och låt det torka innan du tar ur dem. Borsta med en mjuk borste och tupera i längderna för volym. Låt torka och ta ur. Massera i hårbotten med fingrarna och skippa borsten.

5. BLU-RAY-MAKEUP
Den nya makeuptekniken ger dig perfekt hud, som låg det ett filter över den, och konturer som ger utseendet karaktär.
– Blu-raymakeupen ger dig det där perfekta ansiktet som du drömmer om, berättar Lisa Eldrige, makeupartist åt bland andra Liz Hurley och Cate Blanchett. Hemligheten är hur du jobbar med basen.

Så gör du:

 – Se dig i spegeln. Vad ser du? Gör en grundlig utredning av ditt utseende så du vet vad du ska satsa på för produkter, säger Lisa Eldrige. Arbeta ut en tunn foundation på de områden som är ojämna i tonen. Täck blemmor med en concealer som du duttar bara på den punkten. Matta ner huden under ögonen, på näsan och hakan med ett mycket tunt, transparent puder. Sudda! Huden ska se ut som om den var polerad. Ögonskuggan suddas så pass mycket att den bara ger ögonen ett djup, och använder du kajalpenna suddar du den med en tops.

6. SMYCKAT HÅR

Håraccessoarer ger en längtan efter frihet. Glimmande hårkammar, blommor, oversizade rosetter – och sicksackdiademet gör comeback. Möjligheterna att smycka ditt hår är näst intill oändliga!

Så gör du:

Tänk ut en frisyr som du vill ha. Utsläppt passar bra med en hårkam på ena sidan eller i luggen, ett uppsatt pyntas snabbt och enkelt med en stor rosett eller ett sicksackdiadem. Det finns inga  regler för hur och var de fästs – prova dig fram och hämta inspiration från vårvisningarna.

7. POLERAD HUD

I år är huden A och O och den får gärna vara blank som vore den nyvaxad och polerad. Skimrande och glossigt möts i en fräsch mix, som när månljuset träffar en fuktig hud.

Så gör du:

Var noga med skillnaden mellan den snyggt blanka huden och en fet och oljig.
– Dutta inte glossiga produkter för nära inpå näsan, säger Carolina Pettersson. Då blir resultatet mer fett än snyggt. Satsa på mitten av kinden, ögonlocket och bryn. För att matcha din blanka hud är det, om du är blond, fint med blekta bryn. Be din frisör om hjälp och råd. Annars kan du dutta lite concealer och transparent puder på dem för att ta ner färgen.


Kommentarer
Postat av: Emma Hå

Hittills har jag inte träffat en enda människa som passar bättre i mittbena än i sidbena. Det är helt enkelt inte smickrande.

2010-04-14 @ 16:18:49
URL: http://mahas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback