RSS 2.0

Solarium gör dig beroende

Det har varit mycket snack om att solarium ökar risken för hudcancer men nu visar en ny studie att solningen kan leda till annat. (ur aftonbladet)Nu visar en studie att solningen kan vara beroendeframkallande på samma sätt som alkohol och tobak. Det är en tredjedel av de som solar som ligger i farozonen att bli beroende.

Men när våren kommer så går det allra bäst för solariumföretagen. Det är under våren som inte alla känner sig så lockade att visa upp bikinin i den bleka huden som vintern har orsakat. Då känns inte rapporter om cancerrisk lika farliga och vi lägger oss ändå under lysrören.

I studien som utfördes på Memorial Sloan-Kettering Cancer Center och delstatsuniversitetet i Albany, New York visar det att det finns en tydlig risk att bli beroende av solning i solarium. Studien som utfördes på 421 universitetsstudenter som fick svara på frågor om sina solningsvanor, detta visade att 229 stycken hade solat solarium under det senaste året.

Studien, som publicerats i facktidskriften Archives of Dermatology visade att cirka 70 procent av dem visade tecken på att vara beroende av solandet. De löpte dessutom dubbelt så hög risk att bli beroende av andra saker så som tobak, alkohol och droger.

Nu menar forskarna att man ska rikta fokus mot att behandla människor som är beroende av att sola solarium för att kunna minska hudcancer

Men snälla.. jag tror verkligen inte att man kan bli beroende av varken alkohol, tobak eller droger bara för att man tycker om att sola solarium för att man gillar värmen och den bruna färgen. Okej att vissa kan bli beroende av solarium eftersom dom tycker att dom e finare när dom är bruna och därför solar ofta men jag tror inte att man riktigt är beroende av solariet som en drog! Vi gillar att vara bruna och tycker om att sola för att det e gött med värme men gillar inte solarium eftersom man åldras.

Kommentarer
Postat av: Matilda

älskar att sola solarium även oim jag vet att det är farligt! men allt aftonbladet och annan skvallerpress skriver (om det där beroendet t.ex.) får man ta med en nypa salt. de vill bara skapa rubriker!

2010-04-21 @ 16:08:32
URL: http://whatadream.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback