RSS 2.0

Ändra dina vanor

Bli piggare, smalare och få mer energi med så enkla förändringar i vardagen.Programmera om hjärnan

De första 72 timmarna med nya matvanor är svårast och kräver viljestyrka, skriver Psychology Today. När du väl vant dig vid din nya kost blir det mycket enklare. Efter två till tre veckor gör du det utan att tänka på det och suget efter onyttig mat minskar.

Gör radikala förändringar
En kost som är helt annorlunda än din vanliga är lättare att hålla sig till, eftersom skillnaden är större och du markerar för dig själv att du börjat ett nytt liv.
– Vi säger inte åt heroinmissbrukare att om man håller sig ren hela veckan kan man belöna sig med att knarka lite på helgerna, säger hon till Psychology Today, och rekommenderar att helt undvika socker.

Få ordentligt med motion
Det räcker inte med någon enstaka promenad, utan se till att få upp pulsen ordentligt med jämna mellanrum. Sikta på en timme tre gånger i veckan.

Ät frukost

Hoppar du över morgonmålet försätts din kropp i svältläge och du riskerar att tappa kontrollen och frossa i mat senare under dagen för att du är så hungrig.

Testa nya saker
En studie visar att folk som bryter sina rutiner lättare håller sig till en hälsosam kost. Det kan vara något så enkelt som att läsa en ny tidning, gå en annan väg till jobbet eller möblera om lite hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback