RSS 2.0

Festa utan alkohol - haka på den nyktra trenden!

Det är trendigt att nobba nubben! I tidningen Bolaget kan man läsa om nynykterismen och alla dess fördelar. Studier visar att nykterister mår mycket bättre än de som dricker. Det gäller även de som kan dricka med måtta.De nyktra elitidrottsmännen är inte ensamma längre. Alkoholvägrarna idag kallar sig "drunkenfreude", eller lite de lite ungdomligare, "straight edge". Om du ser någon med ett X målat eller tatuerat på handryggen kan du vara säker på att det är en alkoholmotståndare. Tecknet kommer från barer i U.S.A. där man brukade märka minderåriga med ett X för att veta att de inte skulle serveras alkohol.

Alkohol är fettbildande och även ökar aptiten. Efter en drink är det svårare att låta bli chipsskålen. Forskare anser att det finns mycket som tyder på att kvinnors bukfetma kan kopplas till alkohol.

Det är inne att ta hand om sig själv. Ute att vara stupfull och göra saker man ångrar dagen efter. Vi har väl alla någongång sagt, "jag ska aldrig dricka igen".

Här är 8 fördelar med att leva utan alkohol:
1. Du minskar risken för cancer- och leverskador.
2. Goda chanser till bättre sömn.
3. Du slipper pinsamma situationer (även måttlighetsdrickare blir någon gång för fulla).
4. Du ökar intellektet.
5. Du kommer närmare dina känslor och upplever tillvaron starkare.
6. Lättare att hålla vikten.
7. Bättre allmänkondition.
8. Den sunda livshållningen återspeglas i bättre utstrålning.

Vi ska faktiskt testa att vara nyktra på fest nån gång igen.. vi har gjort det förut så det är lugnt.. vi kan leva utan alkohol :P Men vi tycker känslan av att vara lite småfull är jävligt skön.. låter vi som alkoholister nu lr? hehe ne men vi tror att det e många andra som tycker det. Många dricker även öl, vin och cider som "sällskapsdricka" eller vad man nu ska kalla det, men man kan ju byta ut det mot alkoholfria alternativ! aja, hur som helst, ska testa men sist vi gjorde det störde man sig på alla andra som va stupfulla, vilket dom flesta säkert gör när dom är nyktra. Det är då man verkligen ser hur dum man blir när man är jätte full! haha :D

Fast denna helgen kommer vi INTE att "hålla" detta, ska festa slut på semestern :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback