RSS 2.0

Hårtyper...

Genom att ta reda på vilken hårtyp du tillhör kan du använda produkter speciellt anpassade för ditt hår. Håret kan delas in i nedanstående hårtyper.Torrt Hår är ofta slitet, sprött och glanslöst. Torrt hår uppkommer genom att talgkörtlarna producerar för lite sebum. En yttre uttorkning av håret genom sol, blåst, saltvatten, hårfärger, blekningsmedel eller hårtork ger torrt hår även vid normal fettproduktion. Torrt hår behöver på samma sätt som torr hud tillföras fukt utifrån.
Torrt hår kan behandlas genom att använda ett milt schampo med ett lågt pH-värde som återfuktar håret. Ett alltför kraftfullt schampo tar bort hårets naturliga fettlager. En balsam fungerar också som en återfuktare för torrt hår. Försök att duscha bort salt eller klorhaltigt vatten ur håret så fort som möjligt efter bad och undvik att sola alltför mycket. Tvätta inte håret varje dag eftersom det tenderar att torka ut håret ännu mer.

Fett hår har en överproduktion av sebum. Det känns fett och stripigt redan dagen efter tvätt. Håret kan också se smutsigt ut, utan att vara det. Håret känns platt och tungt och det är svårt att ge det volym eller en frisyr som håller. Fett hår kan dessutom vara torrt ute i topparna på grund av flitigt tvättande. Det krävs då en kombination av behandlingar för att återställa fuktigheten i topparna samtidigt som man avlägsnar överflödigt fett från hårbotten.

Tvätta håret med ett schampo för fett hår som rengör utan att torka ut. Om du samtidigt har fett och torrt hår kan du skifta mellan schampon framtagna för torrt och normalt hår, till dess att du har uppnått önskat resultat. Genom att borsta håret med en bra borste kan du också föra ut det överflödiga fettet från hårbotten till topparna.

Normalt hår håller sig fräscht i flera dagar efter tvätt och behöver bara tvättas någon gång i veckan. Det känns varken fett eller torrt och får en skimrande glans sedan det torkat. Det är lätt att styla och håller frisyren bra. Normalt hår är emellertid den hårtyp som är mest ovanlig. Passar ovanstående beskrivning in på dig kan du skatta dig lycklig. Det betyder emellertid inte att du inte behöver ta hand om det. Det behöver som alla hårtyper rengöras.

Frågan är ju vad vi har.. ? Vi tvättar bara håret typ 2 ggr i veckan.. det blir inte överdrivet flötigt sista dagen men vi använder torrshampo ifall det skulle behövas eftersom vi tränar ganska mkt, hade vi inte tränat så hade vi nog inte behövs tvätta det alls ofta.. men man vill ju inte gå runt med smutsigt hår heller. Topparna är väl som det brukar vara lite torrare än hårbotten så de känns som om man har lite blandat.. hmm :D aja det e som det är!

Kommentarer
Postat av: Marielle

jag tvättar håret en gång i veckan =)

2010-08-21 @ 12:38:20
URL: http://mariellep.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback