RSS 2.0

Så äter du dig till finare hy!

Nu i vintertider behöver de flesta av oss ta till alla knep vi har för att fräscha upp huden. Ett sätt är att äta rätt och då speciellt matvaror som är bra för huden. Här är en lista på ämnen och livsmedel som gör dig ännu lite snyggare.Antioxidanter. Byt ut kaffet mot vitt eller grönt thé som är smockfullt av antioxidanter. Du hittar det också i färgstarka bär, frukter och grönsaker. Blåbär kan du även köpa fryst då den innehåller så pass mycket antioxidanter att en hel del håller sig kvar trots att den fryses ner.

Fett. Precis som hudterapeuten talar för att smörja in din hud ordentligt så ska du äta feta produkter. Då talar vi inte om pizza utan om omättade fetter som finns i till exempel lax, nötter och avocado.

Betakaroten. Tar hand om cellerna som täcker huden bland annat. Alltså får du en starkare och finare hy genom att knapra i dig några morötter.

Vatten. Vattnet renar systemet och kör ut slaggprodukterna vilket ger dig en klarare och fräschare hud. Men den gamla myten om att dricka 8 glas vatten är död sedan länge, mycket av dagens vattenintag får du dessutom i dig genom maten du äter. Men se till att dricka vatten istället för läsk, mjölk och saft när du är törstig.

C-vitamin. Är skyddande mot hela kroppen så hoppa över allt som godis heter och hugg istället in på en frukt. Varför inte sno ihop en fruktsallad med keso och solroskärnor. Mycket nyttigare och dessutom jättegott.

De två största bovarna när det kommer till huden är snabba kolhydrater och rökning, det kan ge allt från utslag till grådaskig hy. Så det bör ni definitivt hoppa över.


Kommentarer
Postat av: Smaragdalena

sv: TACK så mycket för svaret!! Har beställt efter två(!?) par sådana nu.. Får väl se vad jag tycker om dem när jag får hem dem. Hoppas att dom är vad jag vill ha...2010-08-24 @ 13:16:34
URL: http://smaragdalenas-smaragder.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback