RSS 2.0

Skydda håret mot värme!

Brukar du platta håret? Men slarva med värmeskydd? Enligt en ny undersökning av Henkel Habits Hair använder nio av tio kvinnor plattänger eller andra värmeverktyg för styling. Men bara var fjärde kvinna använder värmeskydd för håret varje gång.


En nyhet på marknaden är Got2B Guardian Angel som skyddar håret upp mot 220 grader!

Moderna värmeverktyg blir ofta över 200 grader varma. De alstrar mer värme än vad de äldre verktygen gör och sliter därmed mer på håret. Utan skyddande produkter riskerar håret att förlora sin stabilitet och hårtopparna tenderar att klyvas. Undersökningen visar att mer än var sjunde kvinna är omedveten om att de moderna hårstylingsverktygen är mer slitsamma för håret än de äldre.

Det finns flera bra produkter för att skydda håret mot värmen och undvika slitage men det står inte alltid på förpackningen mot vilken grad dom skyddar mot, vissa skyddar bara upp mot 180 grader. De flesta märken har en stylingprodukt i sitt sortiment som med fördel kan användas före behandling med värme. Den sprayas på när håret är fuktigt och lägger sig som ett skyddande skikt runt hårstrået utan att tynga ner det. Den passar bra till såväl kort som långt hår och kan användas på både lockigt och rakt hår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback