RSS 2.0

Tips inför rötmånaden!

Under juli-augusti skjuter Smittskyddsinstitutets statistik över olika maginfektioner i höjden och vill du slippa sova med huvudet i toastolen, finns det några enkla knep du kan ta till.



1. Köp mat som har lång tid kvar på bäst-före-märkningen.

2. Transportera känsliga varor i en kylväska.

3. Tvätta händerna ofta.

4. Hetta upp maten rejält, till 65-70 grader.

5. Byt ut disktrasan ofta och diska dem i diskmaskinen däremellan.

6. Använd olika skärbrädor för kött och grönsaker.

7. Håll maten kall, ta tempen på kylskåpet. Där ska inte vara mer än fem grader.

8. Ta inte fram mer mat än du behöver, låt inga livsmedel stå framme.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback