RSS 2.0

Viktigt med fräscht smink!

Smink och hudvårdsprodukter är oftast inte märkta med ett bäst-före-datum. Du får själv hålla koll på när förpackningen öppnades. Här är några goda råd på vägen till en fräsch necessär.



Det är lätt hänt att samla på sig stora mängder smink- och hudvårdsprodukter.
Tyvärr har produkter som dessa begränsad hållbarhet. Se därför till att städa igenom dina gömmor några gånger per år.

Foundations varierar i hållbarhetstid. Om din foundation är vattenbaserad håller den drygt ett år, medan en oljebaserad foundation har en något längre överlevnadstid på 18 månader.

Concealers håller 12-18 månader.

Rouge och bronzers i puder- eller kakform har en livslängd på cirka två år. Samma sak gäller för ansiktspuder.

Mascara används ofta alldeles för länge. Efter att tuben har öppnats ska den användas i max tre till fyra månader. Mascaror samlar snabbt på sig bakterier och eftersom ögat är känsligt gör du bäst i att byta ut dem med jämna mellanrum. Om du har haft en ögoninfektion ska du byta till en ny mascara på en gång. Detta gäller även flytande eyeliner.

Läppstift är en produkt med rätt lång hållbarhetstid. Mellan ett till tre år kan du använda ditt favoritstift. Om du känner dig osäker på om ditt läppstift fortfarande går att använda; lukta på det. Doftar det konstigt är det med största sannolikhet härsknat och bör inte användas. Läppglans har en något kortare hållbarhetstid, men även med dessa kan du lukta dig till huruvida det är dags för soptunnan eller inte.

Kajalpennor, läppennor och ögonskuggor håller också länge. Pennorna ska du dock se till att vässa lite då och då. Räkna med att göra dig av med pennor och skuggor efter cirka tre år.

Krämbaserade produkter, så som krämskuggor och krämrouge har kortare livstid än vad torra produkter har. Dessa bör du byta ut efter 12-18 månader.

Parfymer är känsliga för värme och ljus. Om du förvarar dina dofter i originalförpackningen på ett mörkt och svalt ställe kan de dock bibehålla sin väldoft upp emot tre år.

Vi har ju skrivit om det innan när vi själv skulle kolla igen sminket någon gång i April. Vad man kan behålla och vad som måste bytas ut. Men de känns som om det e bra att påminna andra och sig själv om livslängden igen. Vi köper nytt smink ganska ofta som tur är eftersom gammalt smink får huden att  bli dålig.

Kommentarer
Postat av: Marielle

ja det får vi verkligen hoppas =O Men jag har en sjukdom som heter cfs/me så jag hoppas att det bara är det :P

2010-08-11 @ 14:20:19
URL: http://mariellep.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback