RSS 2.0

Det attraherar männen mest.

Är du ute efter uppmärksamhet från männen räcker det inte att klippa med ögonlocken och slänga med håret, öva istället på plutet, skriver Daily Mail.



Enligt en ny undersökning är läpparna det mest attraktiva hos kvinnan, framförallt om hon har rött läppstift. 

Forskare fann att under de tio sekunder en man träffar en kvinna för första gången går fem av sekunderna åt till att titta på hennes läppar. Hade hon dessutom läppstift blev det ännu svårare att släppa läpparna med blicken. Om kvinnan hade rosa läppstift, tittade männen i snitt 6,7 sekunder på läpparna. Hade hon rött läppstift, tog det 7,3 sekunder för genomsnittsmannen att släppa läpparna med blicken.
 
Studien är gjord av forskare på Manchester University och involverade 50 män som presenterades för bilder av kvinnor samtidigt som man mätte deras ögonrörelser. När kvinnorna hade läppstift tittade männen på läpparna i snitt 7 sekunder och därefter 0,95 sekunder på ögonen och 0,85 sekunder på håret.

Var kvinnan istället helt osminkad var läpparna bara intressanta att titta på i 2,2 sekunder, men då tittade männen istället längre på ögonen (2,97 sekunder), och kvinnronas näsa (2,77 sekunder).

Fylliga läppar var mest attraktiva, men attraktionen hos tunna läppar ökade med 40 procent om de hade läppstift.
– Den här studien visar att läpparna representerar den mest sensuella aspekten av en kvinnas kropp och spelar en stor roll i mänsklig, sexuell attraktion. Fylliga och röda läppar ger det perfekta plutet för att få männens uppmärksamhet, men kvinnor med läppstift, oavsett läppform, smäller högre än de som inte använder läppstift alls, säger dr. Geoff Beattie som lett undersökningen till Daily Mail.

Att använda rött läppstift för att attrahera männen är ingen nyhet.
– Redan i det antika Egypten använda kvinnorna rött läppstift för att få männens uppmärksamhet, fortsätter han.

Här är stjärnorna med sexigast mun enligt studien.
1. Angelina Jolie
2. Scarlett Johansson
3. Cheryl Cole
4. Jessica Alba
5. Beyonce Knowles
6. Halle Berry
7. Megan Fox
8. Eva Mendes
9. Kimberley Walsh
10. Nicole Scherzinger

Rätt intressant! Får väl ta och testa om det stämmer på riktigt nångång kanske? ;P Det här med rött läppstift alltså. Min (jennis) kille hatar röda läppar tråkigt nog.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback