RSS 2.0

Fixa figuren!

Så ökar du förbränningen!

Dags att sticka hål på myterna och koncentrera sig på det som verkligen hjälper dig att fixa figuren.



Nej till struntmetoderna

Ja, förbränningen ökar något när man fryser. Det är sant. Men det betyder inte att du ska ta på dig för lite kläder på vintern. Förbränningen ökar så lite i kyla att det knappt ger någon effekt på vikten. Mirakeldieter och svältkurer funkar inte heller långsiktigt, det vibrerande midjebältet du såg på tv-shop fungerar alltså inte.

Håll dig till fakta
Du förbränner inte mer kalorier om du dricker äppelcidervinäger eller badar bastu. Det är myter som det är dags att döda nu. Du kan gå ner i vikt under ett bastubad, men det beror bara på att du har svettats ut en massa vätska. Du går upp i vikt igen så fort du tar ett glas vatten.

Bygg muskler
Mer muskelmassa betyder mer förbränning. Inte bara när du tränar, utan dygnet runt. Även om du bara ligger på soffan förbrukar du mer energi om du vältränad. Det går helt enkelt åt mer kalorier att hålla i gång ditt hjärta och din hjärna om du är i form. Var inte rädd för att lyfta lite skrot och ta i!

Skippa frosseriet
Förbränningen ökar inte av ätardagar, som vissa tror. Du går upp i vikt om du får i dig fler kalorier än du gör av med. Så enkelt är det. Undvik att varva svält med att länsa kylskåpet, försök äta regelbundet och i måttliga mängder i stället. Du ska inte stoppa i dig för mycket, inte heller för lite.

Krydda maten
Starka kryddor som chili och senap höjer förbränningen. Gillar du smakrik mat är det en glad nyhet, men förbränningen höjs bara marginellt av de heta kryddorna, så du kan tyvärr inte vräka i dig currygryta i obegränsad mängd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback