RSS 2.0

Forskare: "Det här är den bästa dieten"

Det är lätt att gå ner i vikt, men det är ännu lättare att gå upp igen. Men enligt en ny studie är det protein man ska satsa på om man vill öka sina chanser för ett hållbart resultat.Jojobantning är ett begrepp som de allra flesta någon gång stött på. Det innebär att man har lätt för att gå ner i vikt, men ännu lättare för att gå upp dem igen. Men enligt en ny studie kan man alltså öka sina chanser till att hålla vikten.

Nyckeln till framgång stavas protein. I studien deltog 1200 personer. Dessa fick följa en av fem dieter. Det fanns ingen begränsning för hur mycket man fick äta så länge man höll sig till ”sin diet”.

En del följde myndigheternas kostråd, andra fick äta en kost med högt eller lågt GI i kombination med mer eller mindre protein.

Efter sex månader visade det sig att det gick sämst för de som ätit mycket snabba kolhydrater som vitt bröd, och pasta i kombination med lite protein. Lika dåligt gick det för dem som följt myndigheternas kostråd och bäst gick det för dem som ätit mycket protein och långsamma kolhydrater med lågt GI-värde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback