RSS 2.0

Kemisk peeling



Kemisk peeling är ett samlingsnamn för en mängd olika behandlingar där aktiva ämnen av olika slag läggs på huden i syfte att förbättra och föryngra den. En kemisk peel kan man göra på ansikte, hals, nacke, bröstet, händer och även på armar och ben. Lösningarna som används kan vara alltifrån starkare TCA-peelingar till svagare fruktsyror (AHA).

Kemisk peeling- så fungerar det.
Varje dag så bildas det tusentals nya hudceller på vår hudyta. De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med nybildade hudceller. I samband med hudens åldrande så blir denna process långsammare. Huden blir då tjockare, ibland läderartad med bruna fläckar, grova porer och fina linjer som tecken på åldrande uppträder.

Vid en kemisk peeling använder man olika lösningar som appliceras på huden. Detta för att avlägsna det yttre cellagret med döda hudceller och stimulera till nybildning av celler. Huden blir föryngrad, den får ett fräschare utseende och blir slätare och lenare samtidigt som pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porerna dras ihop. Nybildningen av kollagen (som gör huden elastisk) avtar med åldern vilket gör att huden blir rynkigare och stelare. Målet är att få huden att öka produktionen av kollagen.

Så går en behandling till
Tillvägagångssättet varierar beroende på typ av behandling.
AHA-peel Huden rengörs från make-up. Därefter appliceras AHA-syran och en stickande känsla uppstår i huden. AHA-syran får verka i några minuter, beroende på hudtyp, och neutraliseras därefter.

Biverkningar
Man kan få så kallad pigmentförskjutning eller avpigmentering i huden. Huden blir mycket känslig för solen efter behandling, och man bör undvika att sola de första månaderna efter behandlingen för att minska risken att den behandlade huden blir för mörk eller för ljus. Det är mycket viktigt att man följer råden man får av den klinik eller salong man ufört.

Idag är det dags för våran kemiska-peeling, kommer självklart att berätta om behandlingen sen.


Kommentarer
Postat av: Lisa

Bra skrivet! Jag har också skrivit lite om kemiska peelingar på min blogg.

2011-12-24 @ 20:32:42
URL: http://lizla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback