RSS 2.0

Lär dig att hantera suget

Att vi blir sugna på olika sorters mat kan bero på en mängd olika saker, som inte alltid har med hunger att göra. Stress, sömnbrist, depressioner, uttråkelse, nervositet och hormoner kan också spela in. Här är din guide för hela dagen.



07.00
Är du sugen på något sött direkt när du vaknar? Det är okej att äta sockrade frukostflingor ibland, om du också ser till att få i dig protein som håller dig mätt längre, skriver Men's Health. Ät till exempel ägg, några skivor ost eller ett annat proteinrikt smörgåspålägg.

10.00
Blir du väldigt sötsugen på förmiddagen? Då har du antagligen inte ätit en tillräckligt stor frukost. En fjärdedel av dagens energi ska komma ifrån frukosten – ta med dig eller köp med dig på vägen och ät på jobbet ifall du inte hinner äta innan du går hemifrån. Blir du hungrig innan lunch kan du äta en frukt, en handfull nötter ellet ett mindre mellanmål.

12.00
Lunchdags! Är det en flottig pastatallrik som lockar? Har du en tuff dag på jobbet är det vanligt att man vill tröstäta fett och snabba kolhydrater. Men försök att stå emot, en tung och fet lunch kan lätt göra dig trött och däst framåt eftermiddagen. Satsa istället på långsamma kolhydrater, magert protein och färgstarka grönsaker.

15.00
En kaka till kaffet? Ja, det är okej, så länge du håller dig till en. Det är ofta allt som krävs för att suget ska gå över, och det är viktigt att unna sig något gott ibland. "Lite av allt" är ett bra motto att följa.

18.00
Trött efter jobbet, dags att beställa en pizza? Här gäller det att stå emot, då pizza är något av det onyttigaste du kan stoppa i dig. Någon gång ibland är det naturligtvis okej, men försök att istället slänga ihop något enkelt även om du känner dig trött – eller att åtminstone satsa på ett nyttigare takeaway-alternativ.

21.00

Vill du gärna stoppa i dig chips eller godis i tv-soffan på kvällen som belöning efter en hård arbetsdag? Helst ska du naturligtvis satsa på nyttigare snacks, som popcorn, nötter eller torkad frukt. Men om det verkligen är chips du vill ha, häll upp en liten portion i en mindre skål, istället för att ta med dig hela påsen. Då är risken att du fortsätter äta av bara farten. Se också till att byta kanal under reklampausen – studier har visat att vi blir mer sugna när vi tittar på matreklam.

Kommentarer
Postat av: rebecca

hej, undrar bara om du vet hur man gör så runt som du har runt dina inlägg? ^^

2010-12-21 @ 15:31:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback